Uuniperuna kinkku-sinappitäytteellä
- 10 min Työaika
- 1 h 10 min Valmistusaika
- Helppo Vaikeustaso

Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
- Rosamunda-peruna
- ranskankerma
- kinkkusuikale
- rucola
- sinappi
- omena
- päärynä
Kesällä pikkusuolaiset ruoat maistuvat parhaiten. Valmista uuniperunat ja herkuttele ruoka kätevästi vaikka pihaterassilla.
Uuniperuna kinkku-sinappitäytteellä
4 annosta
4 Rosamunda-perunaa
Täyte:
200 g ranskankermaa
170 g kinkkusuikaleita
n. 1 dl rucolaa silputtuna
1 rkl sinappia
1 omena tai päärynä pieninä kuutioina
Pese Rosamunda-perunat hyvin ja töki niihin haarukalla reikiä.
Kääri perunat folioon ja kypsennä 200 asteisessa uunissa noin tunti, tai kunnes perunat tuntuvat kypsiltä.
Sekoita ranskankerma, paahdetut kinkkusuikaleet, rucolasilppu, sinappi ja omena- tai päärynäkuutiot keskenään tasaiseksi tahnaksi. Voit halutessasi maustaa tahnaa pippurilla tai muilla mausteilla.
Avaa foliokääre. Tarjoa kuuman perunan kanssa raikasta kinkkutahnaa.