Tonnikala-tomaattipizza

  • 15 min Työaika
  • 1 h Valmistusaika
  • Keskitaso Vaikeustaso
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

33 arvostelua. Keskiarvo: 4/5

Ei arvosteluja

Rapeapohjainen pizza valmistuu paistokiven päällä, jota voi käyttää niin grillissä kuin uunissakin. Voit toki valmistaa pizzan myös uunipellillä.

Advertising information

Ainekset

2 annosta
  • 2 dl vettä
  • 25 g tuorehiivaa
  • ½ tl suolaa
  • 5 dl vehnäjauhoja
  • ½ dl rypsiöljyä TAI
  • ½ dl oliiviöljyä
Tomaattikastike
  • 2 valkosipulinkynsiä
  • 6 tomaattia
  • ½ ruukku tuoretta oreganoa TAI
  • ½ ruukku tuoretta basilikaa
  • ½ tl suolaa
  • mustapippuria myllystä
Täyte
  • 200 g mozzarellaraastetta
  • 2 prk tonnikalapaloja
  • maun mukaan valkosipulia
  • 200 g miniluumutomaatteja TAI
  • 200 g kirsikkatomaatteja

Valmistusohje

  • Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi ja liuota joukkoon hiiva ja suola.
  • Lisää vehnäjauhot ja öljy vaivaten.
  • Kohota taikina kaksinkertaiseksi.
  • Laita pizzakivi kylmään uuniin ja kuumenna uuni 250 -asteeseen.
  • Kuori valkosipulinkynnet.
  • Laita ne tehosekoittimeen tomaattien kanssa.
  • Lisää oregano tai basilika, suola ja mustapippuria.
  • Jauha tasaiseksi kastikkeeksi.
  • Vaivaa taikinasta ilmakuplat ja jaa se kahteen osaan.
  • Kaulitse taikinasta pyöreä pizzapohja ja laita se kuumalle pizzakivelle.
  • Levitä pinnalle puolet tomaattikastikkeesta.
  • Ripottele päälle mozzarellaraastetta ja valutettua tonnikalaa, sekä hienonnettua valkosipulia.
  • Lado päälle puolitetut miniluumu- tai kirsikkatomaatit.
  • Paista 250 -asteisessa uunissa, kunnes juusto on sulanut ja pohja tuntuu rapealta.
  • Valmista toinen pizza samalla tavalla. Laita halutessasi täytteeksi esimerkiksi kinkkua ja ananasta tai kypsennettyä broileria ja paprikaa suikaleina.

Kauppalista

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut: