Tonnikala-tomaattipizza
- 15 min Työaika
- 1 h Valmistusaika
- Keskitaso Vaikeustaso

Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
2 annosta
- 2 dl vettä
- 25 g tuorehiivaa
- ½ tl suolaa
- 5 dl vehnäjauhoja
- ½ dl rypsiöljyä TAI
- ½ dl oliiviöljyä
Tomaattikastike
- 2 valkosipulinkynsiä
- 6 tomaattia
- ½ ruukku tuoretta oreganoa TAI
- ½ ruukku tuoretta basilikaa
- ½ tl suolaa
- mustapippuria myllystä
Täyte
- 200 g mozzarellaraastetta
- 2 prk tonnikalapaloja
- maun mukaan valkosipulia
- 200 g miniluumutomaatteja TAI
- 200 g kirsikkatomaatteja
Valmistusohje
- Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi ja liuota joukkoon hiiva ja suola.
- Lisää vehnäjauhot ja öljy vaivaten.
- Kohota taikina kaksinkertaiseksi.
- Laita pizzakivi kylmään uuniin ja kuumenna uuni 250 -asteeseen.
- Kuori valkosipulinkynnet.
- Laita ne tehosekoittimeen tomaattien kanssa.
- Lisää oregano tai basilika, suola ja mustapippuria.
- Jauha tasaiseksi kastikkeeksi.
- Vaivaa taikinasta ilmakuplat ja jaa se kahteen osaan.
- Kaulitse taikinasta pyöreä pizzapohja ja laita se kuumalle pizzakivelle.
- Levitä pinnalle puolet tomaattikastikkeesta.
- Ripottele päälle mozzarellaraastetta ja valutettua tonnikalaa, sekä hienonnettua valkosipulia.
- Lado päälle puolitetut miniluumu- tai kirsikkatomaatit.
- Paista 250 -asteisessa uunissa, kunnes juusto on sulanut ja pohja tuntuu rapealta.
- Valmista toinen pizza samalla tavalla. Laita halutessasi täytteeksi esimerkiksi kinkkua ja ananasta tai kypsennettyä broileria ja paprikaa suikaleina.