Sydämelliset siemennäkkärit ja hummusta

  • 20 min Työaika
  • 1 h Valmistusaika
  • Keskitaso Vaikeustaso

3 arvostelua. Keskiarvo: 4.3/5

Ei arvosteluja

Myllyn Paras logo

Resepti kaupallisessa yhteistyössä

Advertising information

Ainekset

10-15 annosta
  • 1 dl Myllyn Paras Kaurainen Siemennäkkileipäseos
  • 3 dl (kiehuvaa) vesi
  • ½ dl öljy
Hummus:
  • 380 g (kypsä valutettuna) kikherne
  • 1 rkl tahini
  • 1 rkl limen mehu
  • 2 rkl oliiviöljy
  • 1 valkosipulinkynsi
  • suola
  • mustapippurirouhe
  • juustokumina

Myllyn Paras on tuonut markkinoille uuden siemennäkkileipäseoksen, josta valmistat vähällä vaivalla herkullista näkkileipää. Valmista herkulliset kuvionäkkileivät vaikkapa illanistujaisten dippailuun. Seuraksi voit tarjota itse valmistettua hummusta. Sopii mainiosti myös välipalaksi ja keittoruoalle.

Sydämelliset siemennäkkärit ja hummusta
10-15

1 dl Myllyn Paras Kaurainen Siemennäkkileipäseos
3 dl kiehuvaa vettä
½ dl öljyä

Hummus
n. 380 g kypsiä kikherneitä, valutettuna
1 rkl tahinia
1 rkl limen mehua
2 rkl oliiviöljyä
1 valkosipulinkynsi
ripaus suolaa
mustapippuria myllystä
ripaus juustokuminaa

Laita kaurainen siemennäkkileipäseos kulhoon ja kaada päälle kiehuva vesi.
Lisää öljy ja anna taikinan jäähtyä hetki.
Laita taikina leivinpaperin päälle ja nosta päälle toinen paperi.
Kaulitse leivinpaperin läpi taikina ohueksi levyksi.
Ota päällimmäinen paperi pois ja paista näkkileipää 175-asteessa 40-50 minuuttia uunin keskiritilätasolla.

Ota pois, kun levy on vielä hieman pehmeä. Painele taikinasta kuvioita piparkakkumuotilla ja nosta varovasti erilleen leivinpaperille.
Jatka kypsennystä vielä hetki, kunnes näkkileipä on rapeaa.

Tarjoa seuraksi hummusta.

Valuta kikherneet ja laita tehosekoittimen kulhoon.
Lisää tahini, limen mehu, oliiviöljy, kuorittu valkosipulinkynsi, ripaus suolaa, mustapippuria myllystä ja hieman juustokuminaa.
Pyöräytä tehosekoittimella tasaiseksi tahnaksi.
Laita hummus kulhoon ja valuta päälle oliiviöljyä.

Laita tarjolle näkkileivän kanssa.

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut: