Makoisat uuniperunat

  • 30 min Työaika
  • 1 h 30 min Valmistusaika
  • Keskitaso Vaikeustaso

24 arvostelua. Keskiarvo: 3.7/5

Ei arvosteluja

Salakis logo

Resepti kaupallisessa yhteistyössä

Advertising information

Ainekset

4 annosta
  • 4 Rosamunda-peruna
  • 500 g Salakis Turkkilainen maustamaton jogurtti
  • 300 g lämminsavulohi
  • 1 punasipuli
  • 1 rkl sinappi
  • ½-1 ruukku tilli
  • limepippuri
  • ½ sitruunan mehu

Makoisat uuniperunat valmistuvat helposti.
Tarjoa seuraksi raikas savulohi-jogurttitahna ja nauti hyvällä mielellä.
Nämä sopivat myös rentoihin illanistujaisiin tarjottavaksi. Voit laittaa perunat hyvissä ajoin uuniin kypsymään ja valmistaa tahnan jo etukäteen jääkaappiin odottamaan.

Uuniperunat ja savulohi-jogurttitahna
4 annosta

4 Rosamunda-uuniperunaa

Täyte:
500 g Salakis turkkilainen maustamaton jogurtti
300 g lämminsavulohta
1 pieni punasipuli
1 rkl sinappia
½-1 ruukkua tilliä
limepippuria myllystä
½ sitruunanmehu

Pese perunat ja pistele niihin haarukalla reikiä.
Kääri folioon.
Laita uunipellille ja kypsennä 175-asteisessa uunissa, kunnes perunat ovat kypsiä. Varaa tähän aikaa ainakin tunti.

Valmista jogurttitahna.
Laita turkkilainen maustamaton jogurtti kulhoon ja putsaa joukkoon lämminsavulohta.
Kuori ja hienonna punasipuli ja sekoita jogurtin ja savulohen joukkoon.
Lisää sinappi, hienonnettu tilli ja limepippuria myllystä.
Purista joukkoon sitruunanmehu. Sekoita tasaiseksi ja tarkista maku.

Avaa perunanyytit. Vedä veitsellä ristikkäisviilto perunan pintaan ja purista perunaa hieman kasaan. Laita täytettä perunan pinnalle ja syö lusikalla.

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut: