Juusto- ja unikonsiemensämpylöitä

  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

2 arvostelua. Keskiarvo: 5/5

Ei arvosteluja

Advertising information

Ainekset

  • maito
  • vesi
  • hiiva
  • suola
  • siirappi
  • vehnäjauho
  • kaurahiutale
  • grahamjauho
  • ruokaöljy
  • juustoraaste

Juusto- ja unikonsiemensämpylöitä

1 l maitoa/vettä
50 g hiivaa
n. 2 tl suolaa
1 dl siirappia
n. 2 litraa jauhoja (voit käyttää sekaisin myös eri jauhoja; vehnä-, graham-, kaurahiutaleita jne…)
1,5 dl ruokaöljyä tai 150g sulatettua margariinia

Juustoraastetta maun mukaan

Liuota hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen, lisää suola ja siirappi. Alusta taikinaan jauhot, lisää loppuvaiheessa juustoraaste ja öljy/margariini.

Kohota taikina liinan alla lämpimässä paikassa. Tee taikinasta tasaisia pötköjä ja jaa tasaisiin paloihin. Nosta sellaisenaan pellille tai leivo pyöreiksi. Kohota. Jos haluat ripotella pinnalle esim unikon- tai seesaminsiemeniä, voitele kohonneet sämpylät ensin vedellä. Voit ripotella pinnalle myös juustoraastetta.

Sämpylätaikinaan voit kätkeä myös puuron- tai vellinjämät, porkkanaraastetta, erilaisia siemeniä jne.

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut: