Ilmakuivattu kinkku -piiras

Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
- margariini
- suola
- vehnäjauho
- vesi
- ilmakuivattu kinkku
- aurinkokuivattu tomaatti
- mozzarellajuusto
- provencen mausteseos
- pastajuusto
- ilmakuivattu kinkku tuorejuusto
- ruokakerma
- kananmuna
Löysin kaupasta mielenkiintoisen tuorejuuston (ilmakuivattu kinkku).
Ostin sitä ja lisäksi ilmakuivattua kinkkua ja tein näistä aineksista suolaisen piirakan.
Todella herkullista, vaikka sanonkin!
Laitoin piirakan uuniin ja menin saunaan. Teinitytöt lupasivat toimia vahteina.
Kun tulin tarkistamaan tilannetta, piirakka oli edelleen uunissa ja tytöt katselivat tyytyväisinä telkkaria.
Pinta tummui ikävän tummaksi, muttei onneksi palanut, sillä se olisi jo maistunut.
Peittelin piirakan tomaattilohkoilla ja basilikan lehdillä;)
Ilmakuivattu kinkku -piiras
Pohja:
150 g margariinia
ripaus suolaa
3 dl vehnäjauhoja
1/2 dl vettä
Täyte:
80 g ilmakuivattua kinkkua (Jamon Serrano)
4 aurinkokuivattua tomaattia
125 g mozzarellajuustoa
Provencen mausteseosta
1 pss Valion Pastajuustoa (mustaleima emmental)
120 g Viola ilmakuivattu kinkku kuohkeaa tuorejuustoa
2 dl ruokakermaa
3 munaa
Nypi margariini, suola ja jauhot murumaiseksi, lisää nopeasti sekoittaen vesi. Sekoita vain sen verran, että ainekset tasoittuvat.
Painele taikina pyöreän, halkaisijaltaan noin 22-24 cm piirasvuoan pohjalle ja reunoille.
Kypsennä ensin pohjaa 225 asteisen uunin alimmalla ritilätasolla noin 10 minuuttia.
Leikkaa ilmakuivattu kinkku ja aurinkokuivatut tomaatit silpuksi, ripottele esipaistetun piiraspohjan päälle.
Leikkaa mozzarella viipaleiksi, laita ne piirakan pinnalle, ripottele päälle Provencen mausteseos.
Sekoita keskenään Pastajuusto, tuorejuusto, ruokakerma ja munat.
Kaada seos täytteiden päälle.
Kypsennä piirakkaa 200 asteisen uunin alimmalla ritilätasolla noin puoli tuntia.
Koristele tomaatilla ja basilikalla.