Maukas kasvislasagne
- 30 min Työaika
- 1 h 30 min Valmistusaika
- Keskitaso Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
6 annosta
- 2 rkl rypsiöljyä
- 3 (isoa) porkkanaa
- 1 (iso) palsternakka
- 1 (iso) sipuli
- 2 punajuurta
- 2-3 valkosipulinkynttä
- 200 g herkkusieniä
- 50 g lehtikaalta
- 500 g tomaattimurskaa
- 70 g tomaattipyreetä
- 5 dl vettä
- suolaa
- mustapippurirouhetta
- 200 g sulatejuustoa
- 1 dl vehnäjauhoja
- 2 dl vettä
Lisäksi:
- 200 g juustoraastetta
- 6 pinaattilasagnelevyä
Valmistusohje
- Käsittele ensin kasvikset. Kuori porkkana, palsternakka, sipuli, punajuuret ja valkosipulinkynnet. Paloittele ne suikaleiksi tai pieniksi kuutioiksi.
- Viipaloi herkkusienet ja hienonna lehtikaali.
- Kuumenna öljy kattilassa ja lisää kasvikset. Kääntele kovalla lämmöllä muutama minuutti.
- Lisää viipaloidut herkkusienet ja lehtikaali. Kääntele hetki.
- Lisää tomaattimurska, tomaattipyree ja vesi. Anna kiehua hetki.
- Lisää suola, mustapippuri ja sulatejuusto.
- Sekoita vehnäjauhot ja vesi keskenään ja valuta höyryävään liemeen. Anna kastikkeen kiehua noin viisi minuuttia.
- Vuoraa uunivuoka leivinpaperilla ja laita kastike, juustoraaste ja lasagnelevyt kerroksittain vuokaan.
- Kypsennä lasagnea 175-asteessa uunin keskiritilätasolla noin 50 minuuttia.
- Anna vetäytyä 15 minuuttia ennen tarjoilua.