Ihana tonnikalalasagne

  • 20 min Työaika
  • 1 h 30 min Valmistusaika
  • Keskitaso Vaikeustaso
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

132 arvostelua. Keskiarvo: 3.7/5

Ei arvosteluja

Saga Cook logo

Resepti kaupallisessa yhteistyössä

Syksy on herkullisten kotiruokien kulta-aikaa. Valmista ihana tonnikalalasagne ja nauti tuoreen salaatin kanssa. Muistathan helpottaa jälkitöitä vuoraamalla uunivuoka Saga Leivinpaperilla, jolloin vuoka säilyy puhtaana ja säästyt vuoan hankaamiselta.

Advertising information

Ainekset

4-6 annosta
Tonnikalakastike:
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 500 g tomaattimurskaa
  • 300 g tomaattisalsaa
  • 2 prk tonnikalaa valutettuna
  • 1 ruukku tuoretta basilikaa
  • suolaa maun mukaan
  • mustapippuria myllystä
Juustokastike
  • 70 g voita
  • tai margariinia
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 8-10 dl maitoa
  • 8-10 dl juustoraastetta
  • suolaa
Lisäksi
  • 4-6 lasagnelevyä
Pinnalle:
  • 100 g juustoraastetta

Ohje

  • Kuumenna öljy kattilassa tai pannulla.
  • Lisää hienonnettu sipuli ja hienonnetut valkosipulinkynnet ja kääntele hetki.
  • Lisää tomaattimurska, tomaattisalsa, valutetut tonnikalapalat ja hienonnettu basilika.
  • Anna kiehua miedolla lämmöllä 5-10 minuuttia.
  • Mausta suolalla ja mustapippurilla.
  • Tarkista maku.
  • Valmista juustokastike.
  • Kuumenna voi tai margariini kattilassa ja sekoita joukkoon vehnäjauhot.
  • Lisää maito ja anna kiehua hiljalleen noin viisi minuuttia.
  • Sekoita joukkoon juustoraaste ja ripaus suolaa.
  • Tarkista maku.
  • Jaa kastikkeet Saga Leivinpaperiarkilla vuorattuun uunivuokaan siten, että pohjalla on tonnikalakastike, sitten juustokastike, lasagnelevyt ja uudet kerrokset.
  • Ripottele pinnalle juustoraastetta.
  • Kypsennä ruokaa 200-asteisessa uunissa 40-50 minuuttia.
  • Anna ruoan vetäytyä hetki ennen tarjoilua.

Kauppalista

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut: