Maksalaatikko

  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

136 arvostelua. Keskiarvo: 4/5

Ei arvosteluja

Olen aina joutunut myöntämään, että Saarioisten maksalaatikkoa ei voita mikään. Valitettavasti joudun myöntämään, että näin on vieläkin, mutta testailin maksalaatikkoa teidän iloksi, jotka haluatte joulupöytään tehdä tuon laatikon itse.
Siitähän voidaan sitten kiistellä kuuluuko se joulupöytään vai ei, mutta ilmeisen suosittua se muiden laatikoiden ohella kuitenkin on.
Tämä oli jo hyvin lähellä tuota "Äitien valmistamaa" ruokaa. Uskon, että herkullisen lopputuloksen takaa riittävä määrä siirappia. Melkein uskaltaisin väittää, että sitä voi laittaa vielä aavistuksen enemmän kuin tuossa antamassani ohjeessa on.
Käytä laatikkoon naudan maksaa, sian maksa on kitkerää!

Advertising information

Ainekset

  • 1 ½ dl puuroriisiä
  • 5 dl vettä
  • paistamiseen voita TAI
  • paistamiseen margariinia
  • 2 sipulia
  • 1 ½ tl suolaa
  • 350 g jauhettua naudan maksaa
  • 1-2 kananmunaa
  • ripaus inkivääriä
  • ½ tl meiramia
  • ¾ dl siirappia
  • 1 dl rusinoita
  • 7 dl maitoa

Valmistusohje

  • Lisää riisi kiehuvaan veteen, anna kiehua, kunnes vesi on lähes imeytynyt riiseihin.
  • Kuullota kuumassa pannussa rasvassa sipulisilppu.
  • Lisää riisin joukkoon kaikki ainekset, sekoita tasaiseksi.
  • Kaada seos voideltuun uunivuokaan.
  • Kypsennä laatikkoa 175 asteisessa uunissa 1-1 ½ tuntia.
  • Tarjoa laatikon seuraksi puolukkahilloa.

Kauppalista

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä