Liha-mulperipata

  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

9 arvostelua. Keskiarvo: 4.4/5

Ei arvosteluja

Voimaruoka logo

Resepti kaupallisessa yhteistyössä

Advertising information

Ainekset

  • avokadoöljy
  • karjalanpaistiliha
  • sipuli
  • valkosipuli
  • juuripersilja
  • palsternakka
  • porkkana
  • maustepippuri
  • voimaruoka himalajan vuorisuola
  • jodi
  • hunaja
  • vesi
  • voimaruoka mulperimarja

Lihapatoihin kannattaa käyttää rohkeasti ihania kuivattuja marjoja, jotka makeuttavat ruokia ja antavat niille uutta ilmettä. Tähän pataruokaan voit käyttää possua, nautaa, lammasta, riistaa tai näiden sekoitusta.

Ja mikä sitten on reseptissä käytetty mulperimarja?

Mulperimarjoja eli  Silkkiäismarjoja (Morus alba L.) on käytetty kautta aikojen. Merkintöjä siitä löytyy jo vanhoista kiinalaisista ja kreikkalaisista teksteistä. Marjat kulkeutuivat Kiinasta silkkitietä pitkin Turkkiin jo tuhansia vuosia sitten. Nyt tätä superfood-ominaisuudet omaavaa eksoottista herkkua syödään ympäri maailmaa.

Mulperi on hyvin ravinteikas marja ja sitä on tutkittu paljon. Mulperit sisältävät runsaasti C-vitamiinia, rautaa ja kalsiumia. Mulperi-marja on hyvin runsaskuituinen ja se sisältää runsaasti proteiinia. Mulperit sisältävät myös flavonoideja, polyfenoleja ja steroideja. Mulperi-marjat ovat saavuttaneet laajan suosion superfood-käyttäjien ja hyvinvointiaan aktiivisesti ylläpitävien ihmisten keskuudessa.

Miltä mulperimarja maistuu?

Mulperimarja muistuttaa minun mielestäni rusinaa, mutta pinta on aavistuksen kuivempi. Mulperimarjat ovat sopivaa naposteluherkkua ja varoitan, niihin tulee himo!

Liha-mulperipata
4 annosta

2 rkl avokadoöljyä
800 g karjalanpaistilihaa (nautaa ja possua)
2-3 isoa sipulia
2 valkosipulinkynttä
200 g juuripersiljaa tai palsternakkaa
3 isoa porkkanaa
5-10 maustepippuria
1 tl Voimaruoka Himalajan vuorisuolaa + jodia
2 rkl hunajaa
7 dl vettä
1 dl Voimaruoka Mulperimarjoja

Ota liha huoneenlämpöön noin tunti ennen paistamista. Kuumenna öljy pannulla ja paista lihapaloihin pinta kauttaaltaan. Kuori sipulit ja lohko ne reiluiksi suupaloiksi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Kuori juuripersilja tai palsternakka, sekä porkkanat ja leikkaa reiluksi suupaloiksi. Lisää ainekset pannulle ja kääntele hetki.
Laita ainekset uunivuokaan ja lisää maustepippurit ja Himalajan vuorisuolaa + jodia. Valuta joukkoon hieman hunajaa. Lisää vesi ja mulperimarjat. Kypsennä 150-asteisessa uunissa noin neljä tuntia. Lisää kypsennyksen aikana tarvittaessa vettä.
Tarkista maku.

Vinkki! Ripottele valmiin lihapadan joukkoon silputtua persiljaa.

Vinkki! Kokeile myös muita kuivattuja marjoja, kuten Inka-marjaa.

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä