Karitsanfileetä ja punaista riisiä

  • 30 min Työaika
  • 20 min Valmistusaika
  • Keskitaso Vaikeustaso
Karitsanfileetä

3 arvostelua. Keskiarvo: 4.7/5

Ei arvosteluja

Resepti kaupallisessa yhteistyössä Baba Foods

Tässä helppo ja taatusti herkullinen resepti pääsiäispöytään. Karitsanfilee on mietoa ja maistuu niillekin, joilla on ennakkoluuloja lampaanlihaa kohtaan. Karitsaa löydät kaupan pakastealtaasta. Muista ottaa sulamaan jo edellisenä päivänä. Helpon ja runsaan aterian saat, kun lisäät tarjolle Baba Hummuksia eri makuisina ja tarjoat seuraksi myös falafeleja. Ne sopivat hummusten kanssa dippailtavaksi. Tuoreen patongin päälle voit sipaista ihastuttavaa munakoisotahnaa Baba Ganoushia. Joko olet maistanut?

Advertising information

Ainekset

4 annosta
  • 1 kg karitsan sisäfileetä
  • 1 ½ tl suolaa
  • 4-5 valkosipulinkynttä
  • tuoretta timjamia
  • tuoretta rosmariinia
  • voita
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 2 rkl Baba tahinia
  • 8 dl vettä
  • 4 dl punaista riisiä
  • ½ tl suolaa
Lisäksi:
  • Baba Hummus Chili
  • Baba Green hummus
  • Baba Ganoush
  • Baba Kvinoa salaatti
  • 1 patonki

Ohje

  • Poista karitsanfileestä kalvot ja laita fileet kulhoon. Lisää suola, hienonnetut valkosipulinkynnet, timjami, rosmariini, oliiviöljy ja tahini. Sekoita tasaiseksi.
  • Anna maustua muutama tunti tai yön yli. Ota liha huoneenlämpöön noin tunti ennen kypsennystä.
  • Valmista riisi.
  • Kiehauta vesi ja laita punainen riisi ja suola joukkoon. Anna kiehua hiljalleen kannen alla välillä sekoitellen, kunnes neste on imeytynyt riisiin.
  • Riisin kypsyessä paista liha.
  • Kuumenna voi pannulla ja laita 3-4 sisäfileetä kerrallaan kuumalle pannulle.
  • Paista kaksi minuuttia per puoli ja nosta sitten folion sisään. Anna vetäytyä 10-15 minuuttia.
  • Tarjoa riisin ja hummusten, sekä falafelien kanssa.
  • Laita tarjolle myös Kvinoa salaattia.
  • Leikkaa patonki viipaleiksi ja tarjoa seuraksi Baba Ganoushia.
  • Vinkki! Tarjoa seuraksi myös kevään ensimmäiset parsat tai höyrytä seuraksi porkkanoita.

Kauppalista

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut: