Hirvenjauhelihapyörykät

  • 15 min Työaika
  • 30 min Valmistusaika
  • Keskitaso Vaikeustaso
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

7 arvostelua. Keskiarvo: 4.4/5

Ei arvosteluja

Hellapoliisi logo

Resepti kaupallisessa yhteistyössä

Advertising information

Ainekset

25-30 annosta
  • 100 g maalahden limppu
  • 2 dl kuohukerma
  • 500 g hirvenjauheliha
  • ½ tl suola
  • ½ tl mustapippurirouhe
  • 1 tl rakuuna
  • tuore rosmariini
  • 1 kananmuna
  • 1 rkl öljy
  • 1 sipuli
  • voi

Nämä upean makuiset hirvenjauhelihapyörykät ihastuttavat! Useimmista kaupoista löydät hirvenjauhelihaa pakastimesta. Voit toki valmistaa pyörykät myös nauta- sikajauhelihasta.
Tarjoa seuraksi kuohkeaa perunasosetta.

Hirvenjauhelihapyörykät
25-30 kpl

100 g Maalahden Limppua murustettuna
2 dl kuohukermaa
500 g hirvenjauhelihaa
½ tl suolaa
½ tl rouhittua mustapippuria
1 tl rakuunaa tai ½ tl rosmariinia
1 muna

Lisäksi:
1 rkl öljyä
1 iso sipuli

Paistamiseen:
öljyä tai voita

Murusta Maalahden Limppu hienoksi tehosekoittimella.
Laita se kulhoon ja kaada joukkoon kuohukerma. Anna turvota viidestä kymmeneen minuuttia.
Laita joukkoon hirvenjauheliha, suola, mustapippuria, rakuuna tai rosmariini ja muna. Sekoita tasaiseksi.
Kuori ja hienonna sipuli ja kuullota sitä kuumalla pannulla öljyssä. Jäähdytä hetki ja lisää mureketaikinan joukkoon sekoittaen.
Muotoile pyöryköiksi ja paista kuumalla pannulla öljyssä tai voissa käännellen.

Tarjoa kuohkean perunasoseen kanssa tai seisovassa pöydässä muiden pikkusuolaisen kanssa.

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut: