Joulukuusi-kuppikakut

  • 30 min Työaika
  • 30 min Valmistusaika
  • Helppo Vaikeustaso

4 arvostelua. Keskiarvo: 3.8/5

Ei arvosteluja

Resepti kaupallisessa yhteistyössä

Advertising information

Ainekset

4 annosta
  • 2 kananmuna
  • 2 dl Dansukker Fariinisokeri
  • 4 dl vehnäjauho
  • 2 tl leivinjauhe
  • 2 tl piparkakkumauste
  • 1 tl Dansukker vaniljasokeri
  • 1 ½ dl rypsiöljy
Pinnalle:
  • 500 g voi
  • (vaihtoehto) margariini
  • 1 kananmuna
  • 5-6 dl Dansukker tomusokeri
  • vihreä elintarvikeväri
  • koristerae

Joulumausteilla maustetut kuppikakut voit koristella helposti joulukuusen näköiseksi. Koristelussa voit käyttää mielikuvitusta. Valmiit koristerakeet tekevät kuusista persoonallisia ja niiden koristeluun osallistuu mielellään lapsetkin.

Joulukuusi-kuppikakut
12 kpl

2 kananmunaa
2 dl Dansukker Fariinisokeria
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl piparkakkumaustetta
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
1 ½ dl rypsiöljyä

Pinnalle:
500 g voita tai margariinia
1 kananmuna
5-6 dl Dansukker Tomusokeria
vihreää geelimäistä elintarvikeväriä
koristerakeita

Jouluiset kuusikuppikakut

Vaahdota kananmunat ja fariinisokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja rypsiöljy ja sekoita.
Jaa taikina muffinivuokiin siten, että taikinaa on vuoissa 2/3 vuoan tilavuudesta. Paista 175-200 asteessa uunin keskiritilätasolla noin 12 minuuttia tai kunnes muffinit ovat kuohkeita ja saanut vähän väriä. Jäähdytä muffinit täysin.
Valmista kuorrute. Vaahdota huoneenlämpöinen voi, kananmuna ja tomusokeri kuohkeaksi. Värjää lopuksi geelimäisellä elintarvikevärillä vähän kerrallaan sekoittaen, kunnes saat sopivan värisen tahnan.
Laita pursotinpussiin tylla ja pursota täyte muffinien päälle keoksi. Koristele koristerakeilla. Säilytä jääkaapissa tarjoiluhetkeen asti.

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut: