Perinteinen makkarastroganoff

  • 10 min Työaika
  • 20 min Valmistusaika
  • Helppo Vaikeustaso

24 arvostelua. Keskiarvo: 3.8/5

Ei arvosteluja

Hellapoliisi logo

Resepti kaupallisessa yhteistyössä

Advertising information

Ainekset

2 annosta
  • 200-300 g makkara
  • 1 sipuli
  • 2 rkl voi
  • ¼ dl vehnäjauho
  • 3 dl vesi
  • 1 rkl tomaattipyree
  • 1 rkl sinappi
  • ½ tl suola
  • 1-2 maustekurkku
  • ½ dl smetana
  • mustapippurirouhe

Makkarasta saat herkullisia ruokia.
Makkarastroganoff maistuu erityisesti keitetyn perunan tai perunasoseen kanssa.

Perinteinen makkarastroganoff
2 annosta

200-300 g makkaraa
1 sipuli
2 rkl voita
¼ dl vehnäjauhoja
3 dl vettä
1 rkl tomaattipyreetä
1 rkl sinappia
½ tl suolaa tai maun mukaan
1-2 maustekurkkua
½ dl smetanaa
mustapippuria myllystä

Mikäli käytät lenkkimakkaraa, kuori keinosuoli ja paloittele makkara pieniksi kuutioiksi. Kuori ja hienonna sipuli.
Kuumenna voi pannulla ja paista sipuli ja makkarat käännellen, kunnes saavat kauniin värin pintaan. Ripottele pinnalle vehnäjauhot ja kääntele. Lisää vesi, tomaattipyree ja sinappi. Anna kiehua hiljalleen, kunnes kastike sakenee. Mausta suolalla ja tarkista maku.

Paloittele maustekurkut pieniksi kuutioiksi ja lisää smetanan kanssa joukkoon. Rouhi mausteeksi mustapippuria myllystä. Anna kiehua hiljalleen vielä noin 5 minuuttia ja tarkista maku.

Tuunaa!

Kokeile erilaisia makkaroita. Chorizomakkarasta saat tulisemman kastikkeen. Voin tilalla voit käyttää myös margariinia, rypsiöljyä tai avokadoöljyä. Voit käyttää tomaattipyreetä enemmänkin, jolloin saat punertavamman kastikkeen. Mausta mielesi mukaan vaikka chilillä.

Resepti on julkaistu Hellapoliisi – Opiskelijakirjassa (2021).
>> Kirjaan voit tutustua täällä <<

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut: