Omenakeikauskakku

  • 1 h Työaika
  • 1 h Valmistusaika
  • Helppo Vaikeustaso

15 arvostelua. Keskiarvo: 4.4/5

Ei arvosteluja

Resepti kaupallisessa yhteistyössä

Advertising information

Ainekset

4 annosta
  • 150 g voi
  • (vaihtoehto) margariini
  • 2 dl Dansukker Taloussokeri
  • 2 kananmuna
  • 3 ½ dl vehnäjauho
  • 1 tl leivinjauhe
  • 2 tl Dansukker vaniljasokeri
  • ½ tl kaneli
  • 1 dl maito
  • (vaihtoehto) kerma
  • 3-4 kotimainen omena
  • 50 g voi
  • 1 dl Dansukker Taloussokeri
  • vaniljavaahto
  • kermavaahto
  • vaniljajäätelö

Kotimaisen ruoan päivää vietetään 04.09. Tiesitkö että kaikille tuttu Dansukker Taloussokeri on ainoa täysin kotimainen ja kotimaisista raaka-aineista valmistettu kidesokeri. Mikä voisi olla suomalaisempi alkusyksyn tuote kuin kotimaiset omenat, joita kasvaa omissa puutarhoissa. Jos omaa omenapuuta ei olekaan, löytyy kotimaiset omenat myös kaupan hyllyltä. Omenoista valmistat mehevän keikauskakun helpolla tavalla.
Tarjoa seuraksi vaniljavaahtoa, kermavaahtoa tai vaniljajäätelöä.

Omenakeikauskakku
8-10 annosta

150 g voita tai margariinia
2 dl Dansukker Taloussokeria
2 kananmunaa
3 ½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 tl Dansukker Vaniljasokeria
½ tl kanelia
1 dl maitoa tai kermaa
3-4 kotimaista omenaa
50 g sulatettua voita
1 dl Dansukker Taloussokeria
ripaus kanelia

Seuraksi:
vaniljavaahtoa, kermavaahtoa tai vaniljajäätelöä

Vaahdota huoneenlämpöinen voi tai margariini ja taloussokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
Lisää kananmunat yksitellen vatkaten.
Sekoita joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet ja maito tai kerma.
Poista omenoista siemenkodat ja huuhtele omenat. Leikkaa viipaleiksi.
Vuoraa halkaisijaltaan 22 cm irtopohjavuoka leivinpaperilla ja valuta pohjalle sulatettu voi. Ripottele päälle taloussokeri ja kaneli. Asettele sitten omenaviipaleet ympyrän muotoon. Kaada päälle taikina ja kypsennä 175-asteessa uunin keskiritilätasolla noin 45 minuuttia. Anna jäähtyä hetki ja kumoa tarjoiluvadille.
Tarjoa vaniljavaahdon, kermavaahdon tai vaniljajäätelön kanssa.

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut: