Hedelmäinen tarteletti

  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

4 arvostelua. Keskiarvo: 2.5/5

Ei arvosteluja

Advertising information

Kolkuttaako yllätysvieraat ovella, eikä kaapissa ole mitään valmista tarjottavaa?
Tämä piiras on helppotekoinen ja nopea valmistaa.
Voit käyttää valmista pakastetaikinaa tai tehdä taikinan itse.
Tässä piiraassa maistuu herkullinen päärynähillo, sekä lempeä kerma,
jonka kruunaa tuoreet hedelmät ja kerman sekaan rouhittu
pistaasipähkinöillä maustettu halva.

Hedelmäinen tarteletti

400 g valmista murotaikinaa TAI valmista taikina itse:

150 g margariinia tai voita
1 dl ruokokidesokeria
1 muna
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta

Täyte:
1 prk St Dalfour Ranskalaista päärynähilloa
4 dl vispikermaa
sokeria
vaniljasokeria
50 g Haitoglou Bros Seesami Halvaa Pistaasipähkinöillä

Pinnalle:
vesimelonia
mangoa
ananasta
viinirypäleitä
sitruunamelissaa

Vaahdota rasva ja ruokokidesokeri. Lisää muna vatkaten.
Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet.
Painele taikina piirasvuoan pohjalle ja reunoille. Paista 200
asteisessa uunissa noin 20 minuuttia, tai kunnes pohja on saanut hieman
väriä ja on kypsä.
Kumoa piiraspohja tarjoiluvadille tai täytä tarteletti paistovuokaansa.

Levitä pohjalle päärynähillo.
Vaahdota kerma ja mausta se sokerilla ja vaniljalla. Rouhi joukkoon pistaasipähkinöillä maustettua halvaa.
Levitä kerma piiraspohjalle ja nostele pinnalle tuoreita hedelmiä tai marjoja.

Tarjoa heti tai nosta piiras kylmään odottamaan vieraita.

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut: