Runebergintortut illanistujaisiin

  • 15 min Työaika
  • 30 min Valmistusaika
  • Keskitaso Vaikeustaso
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

7 arvostelua. Keskiarvo: 4.7/5

Ei arvosteluja

Runebergin tortut ovat itse tehtyinä todella hyvänmakuisia.
Ominaisen maun antaa manteli. Karvasmanteliaromi tai manteliaromi kruunaa tämän herkun.
Taikinaan voi toki lorauttaa myös hieman mantelilikööriä.

Tällä kertaa valmistin tortut Brunon tyylikkäisiin Italian leivosuokiin.
Vuoat ovat vahvaa kartonkia. Pakkauksessa on 20 vuokaa.
Tomusokerikuorrutteen tein vaihteeksi mansikkaisena, sen voi halutessaan tehdä perinteisestä tomusokerista.

Advertising information

Ainekset

18 annosta
  • 150 g voita
  • 1 ½ dl sokeria
  • ½ dl siirappia
  • 2 kananmunaa
  • 1 ½ dl maitoa
  • 50 g mantelirouhetta
  • 1 ½ dl piparkakkumurua
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1 ½ tl leivinjauhetta
  • ½-1 maustemitallinen manteliaromia
  • karvasmanteliaromia
  • 100 g vadelmahilloa TAI
  • 100 g vadelmamarmeladia (vaihtoehto)
  • 150 g mansikanmakuista tomusokeria
  • vettä

Valmistusohje

  • Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi, lisää siirappi ja munat yksitellen, hyvin vatkaten.
  • Sekoita joukkoon maito ja keskenään sekoitetut kuivat aineet.
  • Mausta lopuksi manteliaromilla. Tarkista maku.
  • Jaa taikina Italian leivosvuokiin ja paista uunin keskiritilätasolla 175 asteessa n. 15 minuuttia.
  • Pursota jäähtyneiden torttujen pinnalle vadelmamarmeladia tai -hilloa.
  • Tee paksu seos tomusokerista ja tilkasta vettä, pursota seos suorapäisellä tyllalla hillon ympärille.

Vinkki!

Brunon kertakäyttöiset pursotinpussit ovat käteviä, pakkaukseen kuuluu 10 pussia ja kolme pestävää, muovista tyllaa, joista yksi on suorapäinen, tomusokerin pursottamiseen sopiva tylla.

Kauppalista

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä