Perinteiset Runebergin tortut

  • 20 min Työaika
  • 40 min Valmistusaika
  • Keskitaso Vaikeustaso
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

12 arvostelua. Keskiarvo: 4.4/5

Ei arvosteluja

Resepti kaupallisessa yhteistyössä Dansukkerin kanssa.

Runebergin tortut ovat helmikuun herkkuleivonnaisia, joiden valmistus on helppoa.
Itse tehtynä niistä riittää enemmänkin nautittavaa tai vaikka jaettavaksi!

Advertising information

Ainekset

8 annosta
  • 150 g voita TAI
  • 150 g margariinia
  • 1½ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
  • 1 tl Dansukker vaniljasokeria
  • 2 kananmunaa
  • 1 dl piparkakkumurua
  • 1 dl mantelijauhetta
  • 1 ½ dl vehnäjauhoja
  • manteliaromia
Pinnalle:
  • 100 g vadelmamarmeladia
  • Dansukker tomusokeria
  • vettä

Valmistusohje

  • Vaahdota hieman pehmennyt voi ja Siro erikoishieno sokeri keskenään.
  • Lisää vaniljasokeri ja munat yksitellen vatkaten.
  • Lisää vielä keskenään sekoitetut kuivat aineet, sekä lopuksi manteliaromi käännellen.
  • Vuoraa uunipelti leivinpaperilla. Laita vuoat pellille.
  • Jaa taikina voideltuihin Runebergintorttu- tai savariinivuokiin.
  • Paista 200-asteisen uunin keskiritilätasolla noin 20 minuuttia.
  • Irrota hieman jäähtyneet tortut varovasti vuoista.
  • Pursota keskelle vadelmamarmeladia ja ympärille tomusokeri-vesiseosta.
  • Tarjoa!

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut: