Perinteiset korvapuustit

  • 20 min Työaika
  • 50 min Valmistusaika
  • Keskitaso Vaikeustaso
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

18 arvostelua. Keskiarvo: 4.4/5

Ei arvosteluja

Resepti kaupallisessa yhteistyössä

Advertising information

Ainekset

20 annosta
  • ½ l maito
  • 50 g hiiva
  • ½ tl suola
  • 2 dl Dansukker Taloussokeri
  • 1 tl kardemumma
  • 1 kananmuna
  • 13 dl vehnäjauho
  • 150 g (sulatettuna) voi
  • (vaihtoehto) margariini
Täyte:
  • 50 g voi
  • (vaihtoehto) margariini
  • maun mukaan Dansukker Kanelisokeri
Pinnalle:
  • 1 kananmuna
  • Dansukker Raesokeri
  • (vaihtoehto) väriraesokeri

Milloin olet viimeksi leiponut ihania, kanelisia korvapuusteja?
Laita taikina kohoamaan ja ota lapset mukaan leipomaan herkullinen tuoksu kotiin.

Korvapuustit
noin 20 kpl

½ l maitoa
50 g hiivaa
½ tl suolaa
2 dl Dansukker Taloussokeria
1 tl kardemummaa
(1 muna)
n. 13 dl vehnäjauhoja
150 g sulatettua voita tai margariinia

Täyte:
noin 50 g voita tai margariinia
Dansukker Kanelisokeria

Pinnalle:
muna
Dansukker Raesokeria tai Väriraesokeria

Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon.
Lisää joukkoon suola, taloussokeri, kardemumma ja muna.
Alusta joukkoon jauhot vähän kerrallaan koko ajan vaivaten.
Vaivaa lopuksi joukkoon sulatettu voi tai margariini.
Kohota taikina lämpimässä paikassa liinan alla.

Vaivaa taikinasta ilmakuplat ja kaulitse se suorakaiteen malliseksi levyksi.
Levitä päälle voita tai margariinia.
Ripottele pinnalle kanelisokeria.
Kääri tiukahkolle rullalle. Leikkaa viipaleiksi ja paina keskeltä korvapuustin muotoon.

Kohota korvapuustit lämpimässä paikassa.
Voitele munalla ja ripottele pinnalle raesokeria tai väriraesokeria.
Paista 200 asteessa noin 15 minuuttia, kunnes pinta on saanut kauniin värin.

Tarjoa kylmän maidon tai kaakaon kanssa.

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut: