Lakritsipiparkakut

  • 20 min Työaika
  • 10 min Valmistusaika
  • Helppo Vaikeustaso

6 arvostelua. Keskiarvo: 4.7/5

Mainos alkaa, resepti jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy, resepti jatkuu
Mainos alkaa, resepti jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy, resepti jatkuu

Resepti kaupallisessa yhteistyössä

Mainos alkaa, resepti jatkuu mainoksen jälkeen

Advertising information

Mainos päättyy, resepti jatkuu

Ainekset

80 annosta
  • 200g voi
  • (vaihtoehto) margariini
  • 1½ dl tumma siirappi
  • 2 dl sokeri
  • 3-4 rkl Kouvolan Lakritsi Lakritsijauhe
  • 1 rkl kaneli
  • 2 tl neilikka
  • 2 tl inkivääri
  • ½ tl appelsiinin kuoriraaste
  • 2 kananmuna
  • 2 tl ruokasooda
  • 8-9 dl vehnäjauho
Lisäksi:
  • Kouvolan Lakritsi Lakritsijauhe
Mainos alkaa, resepti jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy, resepti jatkuu
Mainos alkaa, resepti jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy, resepti jatkuu

Lakritsipiparkakut ovat herkullisia. Voit käyttää taikinassa reilusti lakritsijauhetta, sillä sen maku miedontuu paistovaiheessa. Jos haluat säväyttää erityisesti, ripottele pinnalle lakritsijauhetta.
Tuotteita löydät Kouvolan Lakritsin omasta lakukaupasta

Lakritsipiparkakut
50-80 kpl koosta riippuen

200 g voita tai margariinia
1½ dl tummaa siirappia
2 dl sokeria
3-4 rkl Kouvolan Lakritsi Lakritsijauhetta
1 rkl kanelia
2 tl neilikkaa
2 tl inkivääriä
½ tl kuivattua appelsiininkuoriraastetta
2 kananmunaa
2 tl ruokasoodaa
8-9 dl vehnäjauhoja

Lisäksi:
Kouvolan Lakritsi Lakritsijauhetta

Laita voi, tumma siirappi, sokeri, lakritsijauhe, kaneli, neilikka, inkivääri ja kuivattu appelsiininkuoriraaste kattilaan ja anna sulaa miedolla lämmöllä usein sekoittaen.
Jäähdytä hetki.
Lisää kananmunat yksitellen ja vatkaa hyvin.
Lisää ruokasooda-vehnäjauhoseos vatkaten.
Laita jääkaappiin kelmulla suojattuna seuraavaan päivään.
Ota piparkakkumuoteilla kuvioita ja paista leivinpaperilla vuoratulla uunipellillä 200-asteessa uunin keskiritilätasolla 5-8 minuuttia tai kunnes pinta on kauniin värinen.
Ripottele halutessasi pinnalle lakritsijauhetta juuri ennen tarjoilua.

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut: