Juustoleipä-karpalopiiras

  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

4 arvostelua. Keskiarvo: 3.8/5

Ei arvosteluja

Advertising information

Joko olet ennättänyt testaamaan uutta Stevia sokeria? Stevia sokerilla leivot ja maustat leivonnaiset ja ruoat puolet vähemmillä kaloreilla. Stevia sokerin löydät kaupan sokerihyllyltä.

Syksyyn ja talveen sopiva piiras maustetaan karpaloilla ja hampaissa hauskasti narskuvilla juustoleipäkuutioilla. Voit korvata karpalot myös lakoilla, mikäli sellaisia on saatavilla.

Juustoleipä-karpalopiiras
6-8 annosta

Pohja:
150 g voita tai margariinia
1 dl Dansukker Stevia sokeria
1 muna
1 dl ruisrouhetta
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Täyte:
2 dl karpaloita tai lakkoja
2 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
1 muna
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
(Dansukker Stevia sokeria tarvittaessa)

Pinnalle:
1 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta tai vispikermaa
Stevia sokeria makeuttamiseen tarvittaessa
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
1 dk karpaloita tai lakkoja
100 g juustoleipäkuutioita

Vaahdota rasva ja Stevia sokeri.
Lisää muna hyvin vatkaten.
Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja sekoita taikina tasaiseksi.

Painele taikina halkaisijaltaan 20-22 cm irtopohjavuoan pohjalle.
Esipaista pohjaa 200 asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.
Ripottele päälle karpalot tai lakat.
Sekoita vaahdotettavan vaniljakastikkeen joukkoon muna, vaniljasokeri ja tarvittaessa hieman Stevia sokeria.
Kaada seos vuokaan ja kypsennä piirasta 200 asteisessa uunissa  noin puoli tuntia, tai kunnes piiras saa hieman väriä ja pinta on kiinteä.

Jäähdytä.

Vaahdota vaniljakastike tai vispikerma.
Jos käytät vispikermaa, mausta se Stevia sokerilla ja vaniljasokerilla.
Levitä vaahto kuohkeaksi tortun pinnalle.
Koristele karpaloilla ja juustoleipäkuutioilla.

 

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä