Toscakakku

  • 20 min Työaika
  • 45 min Valmistusaika
  • Helppo Vaikeustaso
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

195 arvostelua. Keskiarvo: 3.9/5

Ei arvosteluja

Tämä on perinteinen toscakakku. Taikinasta riittää yhteen halkaisijaltaan noin 24-26 cm piirasvuokaan, tai kolmeen Brunon kartonkivuokaan, joita on kiva viedä tuliaisiksi ystäville.

Advertising information

Ainekset

8-16 annosta
Pohja
  • 2 kananmunaa
  • 1½ dl sokeria
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 2 rkl kermaa
  • 100 g margariinia
Kuorrute
  • 75 g mantelilastuja
  • 75 g margariinia
  • 1 dl sokeria
  • 1½ rkl vehnäjauhoja
  • 1½ rkl maitoa

Valmistusohje

  • Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi, lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet, lopuksi kerma ja sulatettu margariini.
  • Levitä taikina voidellun piirakkavuoan pohjalle.
  • Paista pohjaa ensin 200 asteisen uunin alatasolla noin 15 minuuttia.
  • Sillä aikaa kun pohja kypsyy, tee kuorrute.
  • Mittaa kattilaan mantelilastut, margariini, sokeri, vehnäjauhot ja maito, kiehauta.
  • Levitä kuorrute osittain paistetun pohjan päälle ja jatka paistamista, kunnes pinta on saanut kauniin värin.

Kauppalista

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä