Persikka-punaherukkapiirakka
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ohje on alkujaan Kaarina
Roinisen tuotantoa, mutta itse tein ohjeeseen pieniä muutoksia määrien
suhteen.
Persikka-punaherukkapiirakka
100 g margariinia
¾ dl sokeria
1 muna
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Päälle:
2 dl ruoanvalmistujugurttia tai kermaviiliä
1 muna
½ dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
½ tl inkivääriä
Pinnalle:
600 g persikoita viipaleina
1½ dl punaherukoita
Vatkaa
pehmeä rasva ja sokeri vaahdoksi, lisää muna vatkaten. Lisää keskenään
sekoitetut kuivat aineet. Levitä taikina voideltuun vuokaan (halkaisija
22 – 24 cm).
Paista pohjaa ilman täytettä 200 asteessa uunin alimmalla ritilätasolla 10 minuuttia.
Sekoita jugurtin joukkoon muna, sokeri, vaniljasokeri ja inkivääri. Kaada seos taikinan päälle.
Levitä pinnalle valutetut, viipaleiksi leikatut persikat. Ripottele päälle punaherukat. Jatka paistamista vielä 15 – 20 minuuttia.