Mississippin Muta suklaa -ja mansikkaversioina
Uusimmat reseptit
Advertising information
Mississippin Muta suklaa -ja mansikkaversioina
100g voita
2,5dl sokeria
3 munaa
2dl vehnäjauhoja
0,5tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
5rkl kaakaojauhetta
1tl DOetkerin vanilja-aromia (lasipullo)
2,5dl rouhittuja pekaanipähkinöitä (olen käyttänyt tavallista pähkinärouhettakin)
n. 300g vaahtokarkkeja (marshmallow)
kuorrutus:
50g voita
6rkl kaakaojauhetta
7rkl kuumaa maitoa
1tl DrOetkerin vanilja-aromia
450g (7dl ) tomusokeria
Vaahdota
voi ja sokeri, lisää munat yksitellen koko ajan vatkaten. Lisää
keskenään sekoitetut kuivat aineet taikinaan, lopuksi rouhitut pähkinät
ja vaniljauute. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille ja
paista 170 asteessa n. 15 min.
Tässä
on alkuperäinen ohje. Yhdeksänvuotias tyttöni on kinunnut jo pitkään
näitä, joten teimme näitä perjantai-illan ajankuluksi. Hän teki tumman
version, itse ryöväsin osan taikinasta ja kokeilin miltä maistuu kun
kuorruttaa mansikkatomusokerilla. Molemmista tuli hyviä ja TODELLA
makeita.
Pohjan kypsyessä valmista täyte: Sekoita kaakaojauhe ja voi, vatkaa joukkoon vuorotellen tomusokeria ja kuumaa maitoa.
Nosta
kypsennetty pohja uunista ja levitä pinnalle vaahtokarkkeja, laita
kakku uuniin vielä muutamaksi minuutiksi, jotta vaahtokarkit hieman
pehmenevät. Levitä suklaakuorrutus pehmenneiden vaahtokarkkien päälle.
Meillä ei ollut pähkinärouhetta ja vanilja-aromikin oli
päässyt loppumaan, joten teimme ilman niitä. Ne antavat kyllä oman
hyvän makunsa. Omani tein sydän-kakkuvuokaan, lopputaikina tehtiin
uunipellille, jolle levitimme vain 2/3 osaa pellistä.
Mansikkatomusokerikuorrutteen tein summamutikassa, reilu puoli
purkillista mansikkatomusokeria, puolisen desiä sulatettua margariinia
ja pikku loraus maitoa.
Vaahtokarkit turpoavat uunissa (katso kuva), joten niitä ei tarvitse laittaa aivan vieriviereen, lähekkäin kuitenkin.
Jos olet supermakean ystävä, kokeile näitä!