Laskiaispullat

  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

4 arvostelua. Keskiarvo: 3.5/5

Ei arvosteluja

Advertising information

Pieni alustus….opiskeluaikoina osallistuimme Pauligin mainosprojektiin luokkamme kanssa. Saimme hirvittävän määrän Pauligin tuotteita ja listan mitä eri tuotteita meidän tulisi kehittää. Näistä kehityksemme ”kukkasista” sitten tehtiin mainos suurtalouksien käyttöön. En löytänyt tuota mainosta, vaikka se tallessa onkin =)

Joten pullataikina on muualta otettu, täytekin jotain sinne päin, mutta aineet ovat kuitenkin oikeita. Itse siis suunnittelin mainokseen laskiaispullan. Ideahan oli, että siihen kuluisi mahdollisimman paljon heidän tuotteitaan.

Pullataikina n. 18 kpl

2,5 dl maitoa
25 g hiivaa
1 muna
1 tl suolaa
3/4 dl sokeria
2 tl kardemummaa
6-7 dl vehnäjauhoja
75 g margariinia tai voita

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja murenna hiiva joukkoon. Sekoita joukkoon muna, suola, sokeri, kardemumma ja suurin osa vehnäjauhoista. Jatka jauhojen lisäämistä käsin tai koneella alustaen. Lisää lopuksi huoneenlämpöinen rasva ja vaivaa taikina pehmeäksi kiinteäksi palloksi. Kohota liinan alla kaksinkertaiseksi.

Leivo taikinasta pikkupullia, kohota pullat liinan alla peitettynä vielä n. 20 minuuttia. Voitele kananmunalla, ripottele pinnalle mantelilastuja ja/tai raesokeria. Paista 225 asteisessa uunissa n. 12 minuuttia.

Leikkaa jäähtyneistä pullista kansi irti, kostuta pullat vanilja-maidolla (maitoa + vaniljasokeria), laita pullan keskelle omenahilloa/-sosetta.

Pursota hillon ympärille kermavaahtoa, jonka olet maustanut sokerilla, vaniljasokerilla, kanelilla ja pähkinärouheella.

Voit vaihtoehtoisesti maustaa omenasoseen kanelilla ja käyttää pähkinärouheeen sijaan mantelijauhoja.

 

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä