Gluteenittomat joulutortut

  • 10 min Työaika
  • 30 min Valmistusaika
  • Helppo Vaikeustaso
gluteenittomat joulutortut
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

48 arvostelua. Keskiarvo: 3.8/5

Ei arvosteluja

Gluteenittomat joulutortut on kätevä leipoa puolikuun mallisiksi. Voit käyttää täytteenä muutakin kuin luumumarmeladia. Kokeile vaihteeksi paistonkestäviä marmeladeja, kuten mustikka-, mansikka-, vadelma- tai appelsiinimarmeladia.

Advertising information

Ainekset

15 annosta
  • 250 g voita TAI
  • 250 g margariinia (vaihtoehto)
  • 250 g sitruunarahkaa TAI
  • 250 g muuta maustettua rahkaa TAI
  • 250 g maustamatonta rahkaa
  • 4 dl gluteenitonta jauhoseosta
  • 2 tl leivinjauhetta
  • n. 5 rkl luumumarmeladia TAI
  • paistonkestävää marmeladia (vaihtoehto)
  • 1 kananmuna
  • kaneli-sokeria

Valmistusohje

  • Sekoita huoneenlämpöisen voin joukkoon sitruunarahka.
  • Nypi joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet.
  • Kaulitse taikina jauhotetulla työlaudalla (käytä gluteenitonta jauhoseosta) noin 3 mm paksuksi levyksi.
  • Ota pyöreällä muotilla rinkuloita ja nosta varovasti leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
  • Laita nokare luumumarmeladia keskelle ja taita leivonnainen puolikuun muotoon. Painele reunoilta kiinni.
  • Voitele kananmunalla ja ripottele pinnalle halutessasi kanelisokeria.
  • Paista 200-225 asteessa uunin keskiritilätasolla noin 10-13 minuuttia, tai kunnes pinta on saanut väriä.
  • Tarjoa gluteenittomat joulutortut höyryävän glögin kanssa.

Kauppalista

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä