Sydämellinen punajuurileipä
- 30 min Työaika
- 1 h 30 min Valmistusaika
- Keskitaso Vaikeustaso

Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
- 5 dl Bonne punajuurisose
- 1 tl suola
- 2 tl kuivattu rakuuna
- (vaihtoehto) kuivattu rosmariini
- 7 dl vehnäjauho
- 11 g / 1 pss kuivahiiva
- (vaihtoehto - 25 g) tuore hiiva
- ½ dl rypsiöljy
Sydämellinen punajuurileipä tuo hymyn huulille, varsinkin jos sen sattuu saamaan lahjaksi. Ystävänpäiväänkin sopiva leipä ilahduttaa aamiais-, lounas- ja iltapalapöydässä. Helppotekoiseen leipään tarvitset perusraaka-aineiden lisäksi kaupan hillohyllyiltä löytyvää Bonne Punajuurisosetta, joka on 100% punajuurta ilman lisättyjä aineksia. Upean värinen ja herkullisen makuinen sose on käyttövalmis ja voit annostella sitä puolen litran tölkistä sitä haluamasi määrän.
Sydämellinen punajuurileipä
1 leipä
5 dl Bonne Punajuurisose 100%
1 tl suolaa
2 tl kuivattua rakuunaa tai rosmariinia
n. 7 dl vehnäjauhoja
1 pss (11 g) kuivahiivaa tai 25 g tuorehiivaa
½ dl rypsiöljyä

Lämmitä Bonne Punajuurisose kädenlämpöiseksi esimerkiksi mikroaaltouunissa.
Sekoita joukkoon suola ja kuivattu rakuuna tai rosmariini.
Mikäli käytät kuivahiivaa, sekoita se vehnäjauhojen joukkoon. Jos käytössäsi on tuorehiivaa, murenna se punajuurisoseen joukkoon ja sekoita tasaiseksi.
Lisää vehnäjauhot vähän kerrallaan ensin sekoittaen ja sitten vaivaten. Lisää lopuksi rypsiöljy ja vaivaa taikinaa, kunnes se irtoaa kulhon reunoilta. Ripottele pinnalle ripaus vehnäjauhoja ja anna taikinan kohota lämpimässä paikassa liinan alla noin puoli tuntia.
Vaivaa taikinasta ilmakuplat ja pyöritä tangoksi. Jaa tasakokoisiksi paloiksi ja pyöritä sämpylöiksi.
Laita leivinpaperilla vuoratulle uunipellille sydämen muotoinen reunavuoka tai käytä voideltua sydämen muotoista kakkuvuokaa. Laita sämpylät vieretysten vuokaan ja kohota vielä liinan alla noin 15 minuuttia. Paista 200-asteessa uunin keskiritilätasolla noin 20 minuuttia.
Vinkki!
Voit halutessasi ripotella pinnalle erilaisia siemeniä.