Sokerijuurikas-sämpylät

Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
- vesi
- maito
- hiiva
- suola
- öljy
- leipäsiirappi
- fibrex sokerijuurikashiutale
- vehnäjauho
Kokeilen mielelläni uusia tuotteita ja nyt satuin kaupasta löytämään Reformin sokerijuurikaskuitua hiutaleina.
En osaa sanoa kuinka kauan tämä tuote on markkinoilla ollut, mutta minulle tämä oli uusi ja iloinen tuttavuus.
Sämpylöistä tuli todella hyvänmakuisia, eikä haitaksi tietenkään ole, että ne sattuvat olemaan tavallista terveellisempiä.
Pientä tuotetietoa pakkauksesta:
Fibrex-hiutaleiden avulla on helppoa lisätä ruokavalion kuitupitoisuutta.
Fibrex-hiutaleet ovat sokerijuurikaskuitua, mutta eivät sisällä sokeria. Kuitupitoisuus on peräti 73%. Tuotetta voi käyttää niin ruoanlaitossa kuin leivonnassakin. Leivistä tulee ihanan pehmeitä ja mehukkaita ja ne pysyvät kauan tuoreina. Voit käyttää Fibrexiä leipiin, kakkuihin, keittoihin, lihapulliin jne. Voit korvata korppujauhot Fibrexillä.
Sokerijuurikas-sämpylät 20 kpl
6 dl kädenlämpöistä vettä tai maitoa
25 g hiivaa
1 1/2 tl suolaa
1/2 dl öljyä
1-2 rkl Dan Sukkerin leipäsiirappia
2 1/2 dl Fibrex-sokerijuurikashiutaleita
n. 11 dl vehnäjauhoja
Liuota hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen, lisää suola, öljy ja siirappi, sekä hiutaleet ja lopuksi jauhot alustaen.
Anna taikinan kohota liinan alla lämpimässä paikassa.
Leivo sämpylöiksi tai leiviksi.
Paista sämpylät 225 asteisen uunin keskiritilätasolla noin 15 minuuttia.