Punajuurisämpylöitä ja -leipää

  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

4 arvostelua. Keskiarvo: 4.8/5

Ei arvosteluja

Advertising information

Ainekset

  • vesi
  • hiiva
  • suola
  • punajuuri
  • siirappi
  • oliiviöljy
  • vehnäjauho
  • ruisjauho
  • vehnälese
  • unikonsiemeniä

Iltapalaleiväksi tein sämpylöitä ja kokeilin miten punajuuri antaa väriä ja makua leipään.
Lisäkkeeksi tein valkosipulilevitettä.

Punajuurisämpylöitä ja -leipää

0,5 l vettä
1/2 hiiva
suolaa
2 pienehköä punajuurta raasteena (raakaa)
1 rkl siirappia
3/4 dl oliiviöljyä
7 dl vehnäjauhoja
2 dl ruisjauhoja
n. 2-3 dl vehnäleseitä

Pinnalle: unikonsiemeniä

Liuota kädenlämpöiseen veteen hiiva ja suola.
Lisää joukkoon raastettu punajuuri, siirappi ja oliiviöljy.
Alusta joukkoon vehnäjauhot, ruisjauhot ja vehnäleseet, anna kohota liinan alla.

Leivo sämpylöiksi tai leiväksi.
Suihkauta päälle hieman vettä ja ripottele halutessasi päälle unikonsiemeniä.

Paista 225 asteisessa uunissa noin 15-20 minuuttia.

Tarjoa lisäksi valkosipulilevitettä.

Valkosipulilevite:

50 g voita
50 creme fraichea tai maitorahkaa
1 iso valkosipulinkynsi hienonnettuna

Vatkaa ainekset sekaisin ja purista joukkoon valkosipulinkynsi.

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä