Punajuurisämpylöitä ja -leipää

Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
- vesi
- hiiva
- suola
- punajuuri
- siirappi
- oliiviöljy
- vehnäjauho
- ruisjauho
- vehnälese
- unikonsiemeniä
Iltapalaleiväksi tein sämpylöitä ja kokeilin miten punajuuri antaa väriä ja makua leipään.
Lisäkkeeksi tein valkosipulilevitettä.
Punajuurisämpylöitä ja -leipää
0,5 l vettä
1/2 hiiva
suolaa
2 pienehköä punajuurta raasteena (raakaa)
1 rkl siirappia
3/4 dl oliiviöljyä
7 dl vehnäjauhoja
2 dl ruisjauhoja
n. 2-3 dl vehnäleseitä
Pinnalle: unikonsiemeniä
Liuota kädenlämpöiseen veteen hiiva ja suola.
Lisää joukkoon raastettu punajuuri, siirappi ja oliiviöljy.
Alusta joukkoon vehnäjauhot, ruisjauhot ja vehnäleseet, anna kohota liinan alla.
Leivo sämpylöiksi tai leiväksi.
Suihkauta päälle hieman vettä ja ripottele halutessasi päälle unikonsiemeniä.
Paista 225 asteisessa uunissa noin 15-20 minuuttia.
Tarjoa lisäksi valkosipulilevitettä.
Valkosipulilevite:
50 g voita
50 creme fraichea tai maitorahkaa
1 iso valkosipulinkynsi hienonnettuna
Vatkaa ainekset sekaisin ja purista joukkoon valkosipulinkynsi.