Pestosämpylät
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
- vesi
- tuore hiiva
- suola
- rypsiöljy
- leipäsiirappi
- myllyn paras kuidukas kolmen viljan leseseos
- vihreä pestokastike
- vehnäjauho
- pinjansiemeniä
Itse valmistetut sämpylät ja leivät maistuvat aina herkullisilta. Sämpylätaikinaa voi muunnella mieleisekseen eri tavoin maustaen. Taikinaan voi kätkeä erilaisia juuresraasteita, juustoraasteita, siemeniä, leseitä ja mausteita. Osan vehnäjauhoista voit korvata erilaisilla jauhoilla ja hiutaleilla.
Pestokastike antaa sämpylöille miellyttävän yrttisen maun.
Pestosämpylät
n. 15 kpl
1/2 l vettä
50 g tuoretta hiivaa
1 tl suolaa
3/4 dl Neito Yrttiöljyä tai rypsiöljyä
1/2 dl leipäsiirappia
1 1/2 dl Myllyn Paras Kuidukas Kolmen viljan leseseosta
4 rkl vihreää pestokastiketta
n. 11 dl vehnäjauhoja
Pinnalle:
vettä ja pinjansiemeniä
Liuota kädenlämpöiseen veteen hiiva ja suola. Lisää yrttiöljy, leipäsiirappi ja leseseos, sekä pestokastike. Alusta joukkoon jauhot.
Kohota taikina liinan alla lämpimässä paikassa. Vaivaa taikinasta ilmakuplat pois ja leivo tasapaksuksi pötköksi. Jaa tasakokoisiin paloihin ja pyörittele sämpylöiksi.
Suihkauta pinnalle hieman vettä tai voitele pullasudilla. Ripottele päälle pinjansiemeniä.
Paista 200 asteessa noin 12-15 minuuttia.
Tarjoa lisäksi mozzarellaa ja aurinkokuivattuja tomaatteja.