Mehevä punajuurileipä
- 20 min Työaika
- 1 h 20 min Valmistusaika
- Keskitaso Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
25 annosta
- maito
- hiiva
- suola
- leipäsiirappi
- tumma siirappi
- vehnäjauho
- kaurahiutale
- kauralese
- punajuuri
- ruokaöljy
Tämä leipäohje on helppo ja sopii kaiken tasoisille kokkaajille.
Raasta taikinaan raakaa, upean väristä punajuurta.
Mehevä punajuurileipä
uunipellillinen, noin 20-25 palaa
1/2 l maitoa
25 g hiivaa
1 1/2 tl suolaa
1/2 dl leipäsiirappia tai tummaa siirappia
6 dl vehnäjauhoja
2 dl kaurahiutaleita tai -leseitä
2-3 pientä punajuurta raasteena
1/2 dl ruokaöljyä
Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää suola, siirappi, vehnäjauhot, kaurahiutaleet, raastettu punajuuri ja öljy.
Sekoita tasaiseksi esimerkiksi puuhaarukalla.
Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja levitä tasaiseksi.
Anna kohota noin puoli tuntia.
Paista 225 asteessa noin 15 minuuttia.