Homejuustosämpylät
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
- vesi
- hiiva
- suola
- voi
- öljy
- vehnäjauho
- sinihomejuusto
Pehmeät homejuustosämpylät maistuvat vaikkapa kevään juhlissa.
Homejuustosämpylät
noin 20 kappaletta
5 dl vettä
25 g hiivaa
1 tl suolaa
1/2 dl voita tai öljyä
10 dl vehnäjauhoja
2 dl sinihomejuustomurua
Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen yhdessä suolan kanssa.
Sekoita joukkoon voi tai öljy ja vehnäjauhot vähän kerrallaan sinihomejuustomurun kanssa.
Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa liinan alla.
Vaivaa taikinasta ilmakuplat.
Vaivaa taikina ja jaa se kahteen osaan.
Pyöritä tangoiksi ja jaa tasakokoisiksi paloiksi.
Pyöritä sämpylöiksi.
Kohota sämpylät liinan alla.
Paista 225 asteisessa uunissa uunin keskiritilätasolla noin 15 minuuttia.