Fenkolisämpylät

Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
- maito
- hiiva
- creme fraiche
- fenkoli
- paprikajauhe
- inkiväärisiirappi
- vehnäjauho
- öljy
Fenkolisämpylät
5 dl maitoa
1/2 hiiva
1 dl creme fraichea
1/2-1 tl fenkolia
2 tl paprikajauhetta
2 rkl Dan sukkerin inkiväärisiirappia
1,4 l vehnäjauhoja
1 dl öljyä
Liuota kädenlämpöiseen maitoon hiiva. Lisää joukkoon creme fraiche, mausteet, sekä inkiväärisiirappi.
Alusta joukkoon jauhot. Vaivaa taikinaan vielä öljy. Anna kohota liinan alla lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.
Leivo sämpylöiksi.
Paista 200 asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.
Kokeilin osasta taikinaa miten leipä onnistuu uudella cocktailleipävuoalla . Pakettiin kuuluu kolme erilaista vuokaa; sydän, tähti ja kukka.
Pyörittelin vuoan mittaisen pötkön ja valutin sen voidellun vuoan sisään ja annoin kohota. Laitoin vuoan päädyt umpeen vuokaan kuuluvilla kansilla ja paistoin 200 asteisessa uunissa puolisen tuntia.