Chili-pähkinäleipä
- 20 min Työaika
- 1 h 30 min Valmistusaika
- Keskitaso Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
- ½ l vesi
- 1 tl suola
- 25 g tuore hiiva
- ¾ dl oliiviöljy
- avokadoöljy
- 4 dl hiivaleipäjauho
- 6 dl vehnäjauho
- 1 ½ dl Nutisal Dry roasted chili peanuts
- Nutisal Dry Roasted Mix
- Nutisal Crunchy Mix
- 2 dl voimakas juusto
Tiesitkö että Nutisal pähkinät ovat kuivapaahdettuja ilman öljyä? Näin ne saavat upean aromin paahtomyllyssä ja sopivat sellaisenaan suoraan suuhun tai ruoanlaittoon. Chililtä sopivasti maistuva pähkinäleipä on trendikäs tarjottava lounas- tai illanistujaispöydässä. Voit käyttää myös muita kuin chililtä maistuvia Nutisal-pähkinöitä.
Mikäli haluat tarjota leivän vegaanisena, jätä ohjeen juusto pois.
Chili-pähkinäleipä
½ l vettä
1 tl suolaa
25 g tuorehiivaa
¾ dl oliivi- tai avokadoöljyä
4 dl hiivaleipäjauhoja
6 dl vehnäjauhoja
1 ½ dl Nutisal Dry roasted chili peanuts, Dry Roasted Mix tai Crunchy Mix -sekoitusta
2 dl voimakasta juustoa raasteena
Käytä kädenlämpöistä vettä ja lisää joukkoon suola, murennettu hiiva ja oliivi- tai avokadoöljy. Sekoita.
Lisää hiivaleipäjauhot ja vehnäjauhot ja vaivaa taikina kimmoisaksi. Lisää joukkoon vielä hienonnetut Nutisal Dry Roasted pähkinät ja juustoraaste. Vaivaa taikina tasaiseksi ja kohota lämpimässä paikassa liinan alla kaksinkertaiseksi.
Vuoraa pitkulainen leipävuoka leivinpaperilla ja ripottele pohjalle halutessasi hienonnettuja pähkinöitä.
Painele taikina vuokaan ja anna kohota vielä hetki.
Paista 200-asteisessa uunissa keskiritilätasolla, kunnes leipä on kauniin värinen ja alkaa irrota vuoan reunoista.