Karitsanjauhepyörykät, pinaattiperunasose ja höyrytetyt vihannekset

  • 20 min Työaika
  • 50 min Valmistusaika
  • Keskitaso Vaikeustaso
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

1 arvostelua. Keskiarvo: 5/5

Ei arvosteluja

Nevalan Peruna logo

Resepti kaupallisessa yhteistyössä

Advertising information

Ainekset

4 annosta
  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynsi
  • 1 punainen chilipaprika
  • 2 rkl rypsiöljy
  • 400 g karitsan jauheliha
  • 2 dl Nevalan Parhaat Perunamuusi
  • 100 g minttuhyytelö
  • ½ tl suola
  • mustapippurirouhe
  • 1 tl sitruunankuoriraaste
Pinaattiperunasose:
  • 600 g Nevalan Parhaat Perunamuusi
  • 100 g pakastepinaatti
  • 25 g voi
  • (vaihtoehto) margariini
  • suola
Lisäksi:
  • 1½ l vesi
  • suola
  • värikkäitä porkkana
  • 50 g voi
  • 1-2 tl kuivattu rakuuna

Helppo ja herkullinen pääsiäisateria valmistuu karitsanjauhelihasta. Nevalan valmis perunamuusi antaa miellyttävän pehmeän maun pihveille, etkä tarvitse mureketaikinaan lainkaan korppujauhoja. Valmis perunamuusi on herkullinen sellaisenaankin, mutta voit maustaa sitä myös erilaisilla vihannessoseilla ja tuoreilla hienonnetuilla yrteillä.

Karitsanjauhelihapyörykät, pinaattiperunasose ja höyrytetyt vihannekset
3-4 annosta

1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 punainen chilipaprika
2 rkl rypsiöljyä
400 g karitsanjauhelihaa
2 dl Nevalan Parhaat Perunamuusia
100 g minttuhyytelöä
½ tl suolaa
reilusti mustapippuria
1 tl sitruunankuoriraastetta

Pinaattiperunasose:
600 g Nevalan Parhaat perunamuusia
100 g sulatettua pakastepinaattia
25 g voita tai margariinia
ripaus suolaa

Lisäksi:
1½ l vettä
ripaus suolaa
värikkäitä porkkanoita
50 g voita
1-2 tl kuivattua rakuunaa

Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi. Hienonna chilipaprika.
Kuumenna öljy pannulla ja kuullota sipulia, valkosipulia ja chilipaprikaa hetki. Jäähdytä.
Lisää sipulit ja chilipaprika, karitsanjauheliha, valmis perunamuusi, minttuhyytelö, suola ja mustapippuria myllystä. Pese sitruuna lämpimällä vedellä ja raasta hienoksi.
Lisää sitruunankuoriraaste joukkoon ja vaivaa taikina tasaiseksi.
Muotoile pyöryköiksi (tai pihveiksi) ja paista kuumalla pannulla tai leivinpaperilla vuoratulla uunipellillä.
Laita perunamuusi ja sulatettu ja valutettu pinaatti kattilaan ja kuumenna. Lisää joukkoon voita ja ripaus suolaa.
Kiehauta vesi höyrykattilan alimmassa osassa.
Kuori ja paloittele porkkanat reiluiksi suupaloiksi.
Laita porkkanat höyrytysosaan ja laita kansi päälle.
Anna porkkanoiden kypsyä höyryssä 15-20 minuuttia riippuen porkkanoiden koosta.
Kokeile kypsyyttä välillä haarukalla tai puutikulla.
Mikäli käytät violetteja porkkanoita, laita ne höyrytysosaan omaan osioon, sillä ne värjäävät muita porkkanoita.
Sulata voi ja rakuuna kasarissa ja kaada höyrytettyjen porkkanoiden päälle.
Tarjoa karitsanjauhelihapyörykät pinaattiperunasoseen ja höyrytettyjen porkkanoiden kanssa.

Reseptin on laatinut:

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä