Kesäpäivän gazpacho

  • 15 min Työaika
  • 30 min Valmistusaika
  • Helppo Vaikeustaso

10 arvostelua. Keskiarvo: 4.4/5

Ei arvosteluja

Resepti kaupallisessa yhteistyössä

Advertising information

Ainekset

6 annosta
  • 500 g tomaatti
  • 1 paprika
  • 1 kurkku
  • 1 sipuli
  • 1-2 valkosipulinkynsi
  • 1 punainen chilipaprika
  • 2 rkl oliiviöljy
  • suola
  • mustapippurirouhe
  • 1-2 tl sitruunamehu
  • (vaihtoehto) vaalea viinietikka
  • 2 dl tomaattimehu
  • tuore persilja

Gazpacho on hellepäivän herkku. Raikas kylmänä tarjottava keitto kaipaa seurakseen vain tuoretta leipää. Tämä keitto sopii mainiosti myös kevään ja kesän juhlatarjottavaksi. Voit tarjota keiton pienistä annospikareista.

Kesäpäivän gazpacho
6 annosta

500 g tomaatteja
1 punainen paprika
1 keskikokoinen kurkku
1 pieni sipuli
1-2 valkosipulinkynttä
pala punaista chilipaprikaa
2 rkl oliiviöljyä
ripaus suolaa
mustapippuria myllystä
1-2 tl sitruunamehua tai vaaleaa viinietikkaa
2 dl tomaattimehua

Koristeluun:

persiljaa

Huuhtele kasvikset.
Poista tomaateista kannat, paprikasta ja chilipaprikasta siemenet ja kanta, kuori sipuli ja valkosipulinkynnet.

Laita kaikki keiton ainekset tehosekoittimeen ja jauha tasaiseksi.

Tarkista maku. Tarjoa kylmänä! Koristele persiljalla.

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut: