Vihreä kasvislasagne

  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

4 arvostelua. Keskiarvo: 4.3/5

Ei arvosteluja

Advertising information

Vihreä kasvislasagne

Sieniseos (huomaa, ettei tästä tule kastiketta, vaan kiinteä sieni”tahna”)
200 g herkkusieniä
1 sipuli
20 cm pala purjoa
2 dl ruokakermaa + 1 rkl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
1 rkl soijaa

Vihreä kastike:

150 g hienonnettua pinaattia
8 dl maitoa
4 rkl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
100-200 g keitettyä, hienoksi leikattua parsakaalia
3-4 dl Emmental-raastetta
Pinnalle 1-2 dl juustoraastetta
n. 6-8 lasagnelevyä (tässä ruoassa pinaattilasagnelevyt olisivat kivoja)

Viipaloi sienet, kuori ja hienonna sipuli ja puhdista ja suikaloi purjo. Freesaa sieniä kuumassa rasvassa paistinpannussa, lisää pannuun sipulisilppu ja purjosuikaleet ja kääntele hetki. Lisää joukkoon maito, jonka joukkoon olet sekoittanut vehnäjauhot. Kiehauta seos ja mausta suolalla ja soijalla.

Sekoita vihreän kastikkeen maito ja vehnäjauhot, kiehauta hyvin sekoittaen. Lisää hienonnettu pinaatti, hienonnettu kypsä parsakaali, suola ja juustoraaste.

Levitä voidellun uunivuoan pohjalle vihreää kastiketta. Lado sen päälle lasagnelevyjä, sieniseosta ja kastiketta kerroksittain siten, että päällimmäiseksi tulee kastiketta. Ripottele pinnalle raastettua juustoa. Paista 225 asteessa uunin keskitasossa n. 30 minuuttia.

Anna kypsän ruoan vetäytyä noin 10-15 minuuttia.

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä