Spagettikurpitsasosekeitto
- 15 min Työaika
- 30 min Valmistusaika
- Helppo Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
- 1,8 kg spagettikurpitsa
- (vaihtoehto) kurpitsa
- 1 sipuli
- vesi
- 2 rkl kasvisondi
- 150-200 g sulatejuusto
- (vaihtoehto) kerma
- mustapippurirouhe
Pinnalle:
- pinjansiemen
- auringonkukansiemeniä
Syksyn kurpitsat kannattaa hyödyntää erilaisiin keittoihin, patoihin ja lisäkkeiksi. Samettisen pehmeä kurpitsakeitto on mainio tarjottava alkuruoaksi ja kevyeksi lounaaksi. Kokeile erilaisia kurpitsoja.
Spagettikurpitsasosekeitto
4 annosta
n. 1,8 kg spagettikurpitsaa tai muuta kurpitsaa
1 iso sipuli
vettä
2 rkl kasvisfondia
150-200 g sulatejuustoa tai kermaa
mustapippuria myllystä
Pinnalle:
pinjansiemeniä tai auringonkukansiemeniä
Kuori kurpitsa työlaudalla terävällä veitsellä. Koverra pois siemenet ja leikkaa hedelmäliha paloiksi.
Laita palat kattilaan ja paloittele joukkoon kuorittu sipuli.
Laske päälle vettä sen verran että kasvikset peittyvät.
Lisää joukkoon kasvisfondi.
Anna kiehua hiljalleen kannen alla, kunnes kurpitsapalat pehmenevät.
Valuta keitinliemi talteen.
Soseuta kurpitsat tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella ja lisää keitinlientä kunnes saat sopivan sakean keiton. Lisää joukkoon sulatejuusto tai kerma ja rouhi joukkoon mustapippuria myllystä, pyöräytä tasaiseksi.
Tarkista maku. Lisää tarvittaessa fondia tai suolaa ja halutessasi kuivattuja tai tuoreita yrttejä.
Paahda kuivalla pannulla pinjansiemeniä tai auringonkukansiemeniä ja ripottele keiton päälle.