Salaattipizza
- 40 min Työaika
- 40 min Valmistusaika
- Keskitaso Vaikeustaso

Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
- 1 ½ dl vesi
- ¼ tuorehiiva
- ½ tl suola
- 1-2 rkl rypsiöljy
- (vaihtoehto) oliiviöljy
- 3 dl pizzajauho
Punainen pestokastike:
- (vaihtoehto - 185 g) punainen pestokastike
- 5 aurinkokuivattu tomaatti
- 1 valkosipulinkynsi
- ½ punainen paprika
- suola
- 1 ½ dl oliiviöljy
- 25 g parmesaanijuusto
- ½ dl cashewpähkinä
Lisäksi:
- 150-200 g mozzarellajuustoraaste
Pinnalle:
- 100 g Vihreäkeiju makea friseesalaatti
- 125 g minimozzarellapallo
- 100-150 g miniluumutomaatti
- (vaihtoehto) kirsikkatomaatti
- punasipuli
- tuore rucola
- oliiviöljy
- balsamiviinietikka
Salaattipizza on hauska tapa herkutella. Alla on herkullinen pizzapohja, jossa herkullinen kastike ja mehevä juusto. Pinnalla on paljon raikasta vihreää. Nauti pizzasta ja kesästä hyvässä seurassa!
Salaattipizza
1 iso pizza tai 2 pienempää
1 ½ dl kädenlämpöistä vettä
¼ tuorehiivaa
½ tl suolaa
1-2 rkl rypsi- tai oliiviöljyä
3 dl pizzajauhoja
Punainen pestokastike:
185 g valmista punaista pestokastiketta TAI
5 aurinkokuivattua tomaattia
1 valkosipulinkynsi
½ punainen paahdettu tai tuore paprika
ripaus suolaa
1 ½ dl oliiviöljyä
25 g parmesaanijuustoa
½ dl cashewpähkinöitä
Lisäksi:
150-200 g mozzarellajuustoraastetta
Pinnalle:
100 g Vihreäkeiju makeaa friseesalaattia
125 g minimozzarellapalloja
100-150 g miniluumutomaatteja tai kirsikkatomaatteja
1 punasipuli
rucolaa
oliiviöljyä
balsamiviinietikkaa
Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen ja lisää suola ja öljy.
Lisää pizzajauhot ja vaivaa taikinaa kunnes se on kimmoisa. Kohota liinan alla noin 20 minuuttia.
Vaivaa taikina ja jaa halutessasi kahteen osaan. Kaulitse pyöreähköiksi pizzoiksi. Pohjat saavat näyttää itse tehdyltä ja olla reunoiltaan epäsymmetriset. Voit muotoilla pizzan myös esimeriksi sydämen malliseksi.
Laita leivinpaperilla suojatulle uunipellille tai kuumalle pizzakivelle.
Valmista punainen pestokastike.
Mittaa pestokastikkeen ainekset tehosekoittimeen ja pyöräytä tasaiseksi kastikkeeksi. Levitä kastike pizzapohjan päälle ja ripottele pinnalle juustoraaste. Paista 250 asteessa, kunnes pohja on saanut hieman väriä ja juusto sulanut.
Levitä päälle runsaasti makeaa friseesalaattia, minimozzarellapalloja, miniluumutomaatteja tai kirsikkatomaatteja, punasipulirenkaita ja rucolaa.
Valuta pinnalle oliiviöljyä ja balsamiviinietikkaa.
Nauti heti!