Palsternakkalaatikko

  • 20 min Työaika
  • 2 h 10 min Valmistusaika
  • Keskitaso Vaikeustaso

15 arvostelua. Keskiarvo: 4.1/5

Ei arvosteluja

Resepti kaupallisessa yhteistyössä

Advertising information

Ainekset

6 annosta
  • 1 kg palsternakka
  • vesi
  • 1 tl suola
  • 2 dl ruokakerma
  • kuohukerma
  • 2 kananmuna
  • 1 dl korppujauho
  • 1 dl siirappi
  • 1 tl suola
  • kaneli
  • (vaihtoehto) inkivääri
Pinnalle:
  • 1-2 rkl korppujauho
  • 25 g voi

Joulu lähestyy ja moni alkaa jo pohtia mitä ruokaa tänä jouluna pöytään laittaisi. Palsternakkalaatikko sopii toki muulloinkin tarjottavaksi, mutta on kiva lisä joulupöydässä. Sopivan makea ja maistuva laatikkoruoka valmistuu helposti. Suurenna ohjetta tarpeesi mukaan.
Ja muistathan laittaa palsternakan kuoret biojäteastiaan, jotta ne voidaan hyödyntää vaikkapa Gasumin biokaasun valmistukseen.

Palsternakkalaatikko
4-6 annosta

1 kg palsternakkaa
vettä
1 tl suolaa
2 dl ruoka- tai kuohukermaa
2 kananmunaa
1 dl korppujauhoja
1 dl siirappia
1 tl suolaa
ripaus kanelia tai inkivääriä

Pinnalle:
1-2 rkl korppujauhoja
25 g voita nokareina

Kuori ja paloittele palsternakat. Laita ne kattilaan ja laske vettä sen verran, että palsternakat peittyvät. Anna kiehahtaa ja lisää suola. Keitä kannen alla kypsäksi noin 15 minuuttia. Valuta ja soseuta palsternakat sauvasekoittimella. Lisää joukkoon rikotut kananmunat, korppujauhot, siirappi, suola ja kaneli tai inkivääri. Sekoita tasaiseksi. Laita seos reunalliseen uunivuokaan ja tasoita pinta. Ripottele pinnalle korppujauhoja ja painele lusikalla tai haarukalla kuvioita halutessasi. Lisää päälle voinokareita. Kypsennä 150-175 asteessa noin 1½ tuntia.

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut: