Mausteinen linssikeitto
- 5 min Työaika
- 20 min Valmistusaika
- Helppo Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Resepti kaupallisessa yhteistyössä Foodin
Kotimainen Foodin on tuonut markkinoille luomumausteita, jotka on pakattu tyylikkäisiin lasipurkkeihin. Valikoimasta löytyy niin yrttejä kuin upean aromikkaita mausteseoksiakin. Foodinin maustevalikoima on täydentynyt syksyn aikana myös Luomu Extra Virgin
Oliiviöljyllä sekä Gourmet Balsamicolla. Foodin mausteet ovat saatavilla hyvin varustelluista Keskon ruokakaupoista ja Ruohonjuuren myymälöistä.
Kaikkia näitä voit tilata Foodinin verkkokaupasta.
Mausteiden ja maustekasvien historia on tuhansia vuosia vanha. Niitä on jo pitkän aikaa lisätty ruokaan makua tuomaan sekä säilyvyyttä parantamaan. Käytännön tasolla kaikilla maustekasveilla on ihmiskehossa myös lääkinnällisiä vaikutuksia. Ne mm. stimuloivat ruoansulatusrauhasten toimintaa, hillitsevät tulehduksia, torjuvat bakteereita ja viruksia sekä kiihdyttävät aineenvaihduntaa. Tämän vuoksi mausteita kannattaakin käyttää osana monipuolista ruokavaliota. Lue lisää mausteiden rohdoskäytöstä Foodinin blogista: https://foodin.fi/blogi-monipuoliset-mausteet-ja-niiden-rohdoskaytto
Advertising information
Ainekset
- 1 sipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- 2 rkl Foodin Luomu Extra Virgin Oliiviöljyä
- ¼-½ tl Foodin Luomu Chilijauhetta
- 1 tl Foodin Luomu Madras Currya
- 1 tl FOodin Luomu Mustapippuria
- ½ tl Foodil Himalajan Kristallisuolaa
- 400 g tomaattimurskaa
- 380/230 g punaisia säilykelinssejä
- 2 dl kookosmaitoa
- 2 dl vettä
- 1-2 rkl Foodin Luomu agavesiirappia
Pinnalle:
- tuoretta korianteria
Valmistusohje
- Huuhtele linssit ja keitä niitä suolalla maustetussa vedessä noin 20 minuuttia. Valuta.
- Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet.
- Kuumenna oliiviöljy kasarissa ja lisää mausteet. Kääntele hetki kohtalaisella lämmöllä, mutta varo polttamasta mausteita.
- Lisää tomaattimurska, valutetut kypsät punaiset linssit, kookosmaito ja vesi.
- Anna kiehua hiljalleen noin 10 minuuttia.
- Lisää agavesiirappi ja tarkista maku.
- Ripottele valmiin ruoan pinnalle tuoretta korianteria.