Lanttulaatikko

  • 20 min Työaika
  • 1 h 20 min Valmistusaika
  • Helppo Vaikeustaso
perinteinen lanttulaatikko
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

15 arvostelua. Keskiarvo: 4.1/5

Ei arvosteluja

Lanttulaatikko ja muut perinteiset joululaatikot ovat parhaimpia perinteisillä ohjeilla valmistettuna. Koristelussa voi kuitenkin käyttää kauniita jouluruokiin sopivia aineksia kuten tähtianiksia ja kanelitankoja.

Advertising information

Ainekset

8-10 annosta
  • 1 kg lanttusosetta
  • 1 dl korppujauhoja
  • 2 dl kermaa TAI
  • 2 dl maitoa (vaihtoehto)
  • 2 kananmunaa
  • 1 dl siirappia
  • 1-1 ½ tl suola
  • ripaus inkivääriä
  • ripaus maustepippuria
Pinnalle:
  • korppujauhoja
  • muutama nokare voita

Valmistusohje

  • Mittaa kulhoon korppujauhot ja neste. Anna turvota hetki.
  • Lisää lanttusose, kananmunat, siirappi ja mausteet. Sekoita tasaiseksi.
  • Kaada seos uunivuokaan.
  • Ripottele pinnalle vielä hieman korppujauhoja ja nosta päälle muutama nokare voita.
  • Kypsennä 175 asteessa noin tunti.
  • Koristele lanttulaatikko ja tarjoa!

Kauppalista

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä