Kurpitsakeitto

  • 15 min Työaika
  • 30 min Valmistusaika
  • Helppo Vaikeustaso
Kurpitsakeitto
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

88 arvostelua. Keskiarvo: 3.7/5

Ei arvosteluja

Kurpitsakeitto sopii Halloweenin tarjoilupöytään tai muuten vaan syksyn ateriaksi. Halutessasi voit lisätä keiton joukkoon perunaa, porkkanaa tai muita juureksia.

Advertising information

Myskikurpitsakeitto

Vaihtoehto

Testaa myös myskikurpitsakeitto.

Myskikurpitsakeitto

Ainekset

4 annosta
  • n. 2 kg kurpitsa
  • 1 ½ l vettä
  • suolaa
  • 2 ½ dl ruokakermaa
  • 100-200 g sulatejuusto TAI
  • 100-200 g yrttituorejuusto (vaihtoehto)
  • 1 valkosipulinkynsi murskattuna
  • ruohosipulia
  • 1 tl kuivattua rakuunaa
  • krutonkeja

Valmistusohje

  • Kuori ja koverra kurpitsa ja kuutioi se.
  • Keitä suolalla maustetussa vedessä kypsäksi.
  • Valuta liemi pois, mutta säästä se, jos keittoa pitää ohentaa. Soseuta kurpitsat sauvasekoittimella.
  • Sekoita joukkoon ruokakerma, sulatejuusto, valkosipuli, ruohosipuli ja rakuunaa.
  • Tarkista maku.
  • Tarjoa seuraksi krutonkeja.
  • Nauti kurpitsakeitto heti.

Kauppalista

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut: