Kermainen juuressosekeitto

  • 20 min Työaika
  • 50 min Valmistusaika
  • Helppo Vaikeustaso
Kermainen juuressosekeitto
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

70 arvostelua. Keskiarvo: 3.4/5

Ei arvosteluja

Makuja logo Makuja logo

Resepti kaupallisessa yhteistyössä Makuja kanssa.

Jäikö yli juureksia? Hyödynnä ne herkullisiin keittoihin. Sosekeittoihin voit kätkeä yksittäisetkin juurekset ja saat aina uudenlaisia ja ihania vaihtoehtoja.

Advertising information

Ainekset

4 annosta
  • 1 iso palsternakka
  • 5 isoa porkkanaa
  • 5 isoa perunaa
  • 1 sipuli
  • pala juuriselleriä
  • vettä
  • 1 kasvisliemikuutio
  • 1 tl rakuunaa
  • mustapippuria myllystä
  • 2 dl kermaa
  • tai sulatejuustoa
  • tai tuorejuustoa
  • maun mukaan suolaa

Valmistusohje

  • Kuori palsternakka, porkkanat, perunat, sipuli ja juuriselleri.
  • Paloittele juurekset ja laita kattilaan.
  • Lisää vettä kunnes juurekset peittyvät.
  • Lisää joukkoon kasvisliemikuutio.
  • Anna kiehua kannen alla, kunnes juurekset ovat kypsiä.
  • Siivilöi keitinliemi talteen ja soseuta juurekset.
  • Lisää joukkoon rakuuna ja mustapippuria myllystä.
  • Lisää keitinlientä sen verran, että saat sopivan sakean keiton.
  • Mausta kermainen juuressosekeitto tarvittaessa suolalla.

Kauppalista

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut: