Jalotofu-kasvislasagne

  • 1 h 30 min Työaika
  • 20 min Valmistusaika
  • Keskitaso Vaikeustaso
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

11 arvostelua. Keskiarvo: 4.6/5

Ei arvosteluja

Resepti kaupallisessa yhteistyössä

Advertising information

Ainekset

6 annosta
  • 2 porkkana
  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynsi
  • 1 kesäkurpitsa
  • 2-3 rkl rypsiöljy
  • (vaihtoehto) auringonkukkaöljy
  • 300 g jalotofu, marinoitu
  • 6 dl vesi
  • 1 kasvisliemikuutio
  • 70 g tomaattipyree
  • 1 tl basilika
  • (vaihtoehto) oregano
  • 1 dl vesi
  • 2 rkl maizenajauho
  • 200 g juustoraaste
  • 6 gluteeniton lasagnelevy

Mehevä kasvislasagne on herkullinen ateria myös kasvissyöjille. Tämä ruoka on myös gluteeniton. Voit käyttää toki halutessasi myös vehnästä valmistettuja lasagnelevyjä.  Kokeile ja ihastu!

Jalotofu-kasvislasagne (gluteeniton)
6 annosta

2 isoa porkkanaa
1 iso sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 keskikokoinen kesäkurpitsa
2-3 rkl rypsi- tai auringonkukkaöljyä
300 g Jalotofua, marinoitua
6 dl vettä
1 kasvisliemikuutio
70 g tomaattipyreetä
1 tl basilikaa tai oreganoa
1 dl vettä + 2 rkl maizenaa
200 g juustoraastetta
6 gluteenitonta lasagnelevyä

Kuori porkkanat ja leikkaa ohuiksi suikaleiksi.
Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet.
Raasta kesäkurpitsa.
Kuumenna öljy kattilassa ja lisää kasvikset. Kääntele hetki kovalla lämmöllä.
Paloittele marinoitu Jalotofu ja lisää joukkoon.
Kääntele varovasti.
Lisää vesi, kasvisliemikuutio, tomaattipyree, basilika tai oregano. Kiehauta.
Lisää vesi-maizenaseos ohuena nauhana höyryävään liemeen ja anna kiehua muutama minuutti.
Sekoita joukkoon juustoraaste ja anna sulaa. Tarkista maku.
Vuoraa vuoka leivinpaperille.
Jaa kastike kerroksittain lasagnelevyjen kanssa siten, että pinnalle jää kastikekerros.
Kypsennä 175-asteisen uunin keskitasolla noin 40-50 minuuttia.
Anna ruoan vetäytyä 15 minuuttia ennen tarjoilua.
Tarjoa salaatin kanssa.

Vinkki! Voit korvata gluteenittomat lasagnelevyt tavallisilla.

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä