Kasvisröstit (gluteeniton)

  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

3 arvostelua. Keskiarvo: 5/5

Ei arvosteluja

Resepti kaupallisessa yhteistyössä

Advertising information

Ainekset

  • palsternakka
  • porkkana
  • punajuuri
  • sipuli
  • kesäkurpitsa
  • valkosipulinkynsi
  • sokeriherneenpalko
  • punainen chilipaprika
  • rakuuna
  • suola
  • maizena
  • voi
  • margariini
  • luonnonjogurtti
  • kurpitsapikkelssi
  • minttu

Syksyn vihannessato on nyt parhaimmillaan. Edulliset raaka-aineet taipuvat herkullisiksi aterioiksi vähällä vaivalla. Kokeile kasvisröstejä, jotka sopivat vaikkapa liha- ja kanaruokien seuraksi tai ihan sellaisenaan. Ruoan kruunaa herkullinen jogurttikastike.

Kasvisröstit, gluteeniton
12 kpl

1 palsternakka
2 porkkanaa
1-2 keskikokoista punajuurta
1 iso sipuli
350 g kesäkurpitsaa
1-2 valkosipulinkynttä
50 g sokeriherneenpalkoja
1/3-1/2 punaista chilipaprikaa
1-2 tl rakuunaa
¾ tl suolaa
2-3 rkl maizenaa

Paistamiseen:
voita tai margariinia

Lisäksi:
200 g luonnonjogurttia
2-3 rkl kurpitsapikkelssiä
2-3 rkl tuoretta minttua

Kuori palsternakka, porkkanat, punajuuret ja sipuli.
Raasta ne yhdessä kesäkurpitsan kanssa. Hienonna joukkoon valkosipulinkynnet,
sokeriherneenpalot ja chilipaprika.
Lisää rakuuna ja suola.

Anna seoksen seistä hetki ja purista sitten ylimääräinen neste pois mahdollisimman hyvin.

Lisää maizena sekoittaen.

Paista seos lettupannussa molemmin puolin kauniiksi kasvisrösteiksi voissa tai margariinissa.
Valmista seuraksi raikas jogurttikastike.
Sekoita luonnonjogurtin joukkoon kurpitsapikkelssi ja hienonnettua minttua.

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä