Kasvisröstit (gluteeniton)
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
- palsternakka
- porkkana
- punajuuri
- sipuli
- kesäkurpitsa
- valkosipulinkynsi
- sokeriherneenpalko
- punainen chilipaprika
- rakuuna
- suola
- maizena
- voi
- margariini
- luonnonjogurtti
- kurpitsapikkelssi
- minttu
Syksyn vihannessato on nyt parhaimmillaan. Edulliset raaka-aineet taipuvat herkullisiksi aterioiksi vähällä vaivalla. Kokeile kasvisröstejä, jotka sopivat vaikkapa liha- ja kanaruokien seuraksi tai ihan sellaisenaan. Ruoan kruunaa herkullinen jogurttikastike.
Kasvisröstit, gluteeniton
12 kpl
1 palsternakka
2 porkkanaa
1-2 keskikokoista punajuurta
1 iso sipuli
350 g kesäkurpitsaa
1-2 valkosipulinkynttä
50 g sokeriherneenpalkoja
1/3-1/2 punaista chilipaprikaa
1-2 tl rakuunaa
¾ tl suolaa
2-3 rkl maizenaa
Paistamiseen:
voita tai margariinia
Lisäksi:
200 g luonnonjogurttia
2-3 rkl kurpitsapikkelssiä
2-3 rkl tuoretta minttua
Kuori palsternakka, porkkanat, punajuuret ja sipuli.
Raasta ne yhdessä kesäkurpitsan kanssa. Hienonna joukkoon valkosipulinkynnet,
sokeriherneenpalot ja chilipaprika.
Lisää rakuuna ja suola.
Anna seoksen seistä hetki ja purista sitten ylimääräinen neste pois mahdollisimman hyvin.
Lisää maizena sekoittaen.