Venäläinen lohikeitto

  • 15 min Työaika
  • 30 min Valmistusaika
  • Helppo Vaikeustaso
Venäläinen lohikeitto
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

5 arvostelua. Keskiarvo: 3.6/5

Ei arvosteluja

Salakis logo

Resepti kaupallisessa yhteistyössä Salakis

Venäläinen lohikeitto on nopeasti valmistuva ruoka, jota voit tarjota arkena ja juhlassa. Tarjoa seuraksi Salakis Ruoanvalmistusjogurttia joka pehmentää keiton makua mukavalla tavalla.

Advertising information

Ainekset

4 annosta
  • 1 sipuli
  • 100 g juuriselleriä
  • 2-3 porkkanaa
  • 4-6 perunaa
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 1,2 l vettä
  • 2 kasvisliemikuutiota TAI
  • 2 kalaliemikuutiota
  • 15 maustepippuria
  • 2 laakerinlehteä
  • 600-800 g kirjolohifileetä
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • 1 sitruunan mehu
  • 150 g cocktailkurkkuja
  • ½ dl kaprismarjoja
  • ½-1 tl piparjuuritahnaa
  • suolaa
Lisäksi:
  • 2 dl Salakis Ruoanvalmistusjogurttia 16% tai 24% rasvaa
  • tuoretta tilliä TAI
  • tuoretta lehtipersiljaa (vaihtoehto)

Valmistusohje

  • Kuori ja hienonna sipuli.
  • Ota ruoanvalmistusjogurtti huoneenlämpöön.
  • Kuori juuriselleri, porkkanat ja perunat ja leikkaa ohuiksi suikaleiksi.
  • Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota ensin sipulit. Lisää muut kasvikset ja kääntele hetki kovalla lämmöllä koko ajan sekoittaen.
  • Lisää vesi, liemikuutiot, maustepippurit ja laakerinlehdet. Anna kiehua hiljalleen noin kymmenen minuuttia.
  • Poista kirjolohifileestä nahka ja leikkaa kala kuutioiksi.
  • Lisää kirjolohikuutiot ja tomaattipyree liemeen ja anna kiehua miedolla lämmöllä muutama minuutti.
  • Purista joukkoon sitruunan mehu. Lisää cocktailkurkut, kaprismarjat ja piparjuuritahna. Tarkista maku. Lisää tarvittaessa suolaa.
  • Tarjoa seuraksi Salakis Ruoanvalmistusjogurttia.
  • Ripottele lohikeiton pinnalle tuoretta tilliä tai lehtipersiljaa hienonnettuna.

Kauppalista

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut: