Savulohi-piparjuurilasagne
- 30 min Työaika
- 1 h 30 min Valmistusaika
- Keskitaso Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
- 2 sipuli
- 2-3 porkkana
- 1 palsternakka
- 3 lehtisellerin varsi
- 1 punainen paprika
- 2 rkl (raastettu) piparjuuri
- ½ chilipaprika
- 2 valkosipulinkynsi
- 3 rkl rypsiöljy
- (vaihtoehto) auringonkukkaöljy
- 1½ l vesi
- 100 g tomaattipyree
- 2 kasvisliemikuutio
- 1 dl vehnäjauho
- 1½ dl vesi
- 2 tl kuivattu basilika
- (vaihtoehto) kuivattu oregano
- 200 g paprika-chili tuorejuusto
- 300 g juustoraaste
- n. 700 g lämminsavustettu lohi
- 9-12 kpl lasagnelevy
Pinnalle:
- 100 g juustoraaste
Savulohi-piparjuurilasagne
6-8 annosta
2 sipulia
2-3 isoa porkkanaa
1 palsternakka
3 lehtisellerinvartta
1 punainen paprika
2 rkl raastettua piparjuurta
½ chilipaprika
2 isoa valkosipulinkynttä
3 rkl rypsi- tai auringonkukkaöljyä
1 ½ l vettä
100 g tomaattipyreetä
2 kasvisliemikuutiota
1 dl vehnäjauhoja
1 ½ dl vettä
2 tl basilikaa, oreganoa tai muuta kuivattua yrttiä
200 g paprika-chilituorejuustoa
300 g juustoraastetta
n. 700 g lämminsavustettua lohta
9-12 lasagnelevyä
Pinnalle:
(100 g juustoraastetta)
Kuori ja hienonna sipulit.
Kuori porkkanat ja palsternakka ja leikkaa ohuiksi suikaleiksi.
Suikaloi lehtisellerinvarret ja paprika.
Hienonna kuorittua piparjuurta ja valkosipulinkynnet.
Kuumenna öljy isossa kattilassa ja lisää sipulit, porkkanat, palsternakka, lehtiselleri, paprika, piparjuuri, chilipaprika ja valkosipulinkynnet. Kääntele hetki.
Mittaa joukkoon vesi ja lisää tomaattipyree ja kasvisliemikuutiot. Anna kiehua noin 20 minuuttia.
Sekoita vehnäjauhot ja vesi keskenään ja lisää neste ohuena nauhana höyryävään liemeen koko ajan sekoittaen. Anna kiehua hiljalleen noin viisi minuuttia.
Lisää kuivatut yrtit ja paprika-chilituorejuusto, juustoraaste ja paloiteltu savulohi. Kuumenna.
Laita kastike ja lasagnelevyt kerroksittain reunalliseen uunivuokaan siten, että päälle jää kastikekerros.
Ripottele halutessasi pinnalle hieman juustoraastetta.
Kypsennä 175-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia.
Anna ruoan vetäytyä 15 minuuttia ennen tarjoilua.
Tarjoa raikkaan salaatin kanssa.