Pesto-lohta ja kasviksia

  • 15 min Työaika
  • 45 min Valmistusaika
  • Helppo Vaikeustaso

9 arvostelua. Keskiarvo: 4.4/5

Mainos alkaa, resepti jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy, resepti jatkuu
Mainos alkaa, resepti jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy, resepti jatkuu

Resepti kaupallisessa yhteistyössä

Mainos alkaa, resepti jatkuu mainoksen jälkeen

Advertising information

Mainos päättyy, resepti jatkuu

Ainekset

4 annosta
  • 800 g Hätälän Lohifilee, ruodoton
  • maun mukaan suola
  • 200 g miniluumutomaatti
  • (vaihtoehto) kirsikkatomaatti
  • 1 purjosipuli
  • 2 valkosipulinkynsi
  • 1 punainen paprika
  • 2-3 rkl oliiviöljy
  • 2 dl kuohukerma
  • 100-150 g tomaatti-paprikapesto
  • (vaihtoehto) pesto
  • (vaihtoehto) punainen pesto
  • (vaihtoehto) vihreä pesto
  • tuore basilika
Pinnalle:
  • parmesaanilastuja
  • tuore basilika
Mainos alkaa, resepti jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy, resepti jatkuu
Mainos alkaa, resepti jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy, resepti jatkuu

Upea kesä alkaa olla takana ja arki on taas alkanut. Helpoille ja maistuville arkiruokaresepteille on taas tilausta. Lohiruoat ovat yleensä koko perheen mieleen ja mikä parasta, kala kypsyy nopeasti kiireisen päivän päätteeksi.
Kotimainen, Oulussa toimiva Hätälä hankkii Suomen markkinoille vastuullisesti kasvatetut ja käsitellyt lohet Pohjois-Norjasta auditoiduilta kumppaneilta.
Eri tavoin maustamalla saat kalaruoasta aina erilaisen.
Voit kokeilla myös erilaisia maustettuja vihreitä ja punaisia pestoja ja vaihdella kasviksia oman jääkaapin sisällön ja maun mukaan. Älä unohda tuoreita yrttejä, ne kruunaavat arkisenkin aterian!

Pesto-lohta ja kasviksia
4 annosta

n. 800 g Hätälä Lohifilee
suolaa maun mukaan
200 g miniluumu- tai kirsikkatomaatteja
½-1 pieni purjosipuli
2 valkosipulinkynttä
1 punainen paprika
2-3 rkl oliiviöljyä
2 dl kuohukermaa
100-150 g tomaatti-paprikapestoa tai muuta punaista tai vihreää pestoa
tuoretta basilikaa maun mukaan

Pinnalle:
parmesaanijuustoa lastuina
tuoretta basilikaa

Laita Hätälä Lohifilee työlaudalle. Ota fileointiveitsellä nahka pois ja leikkaa kala sopiviksi suupaloiksi. Laita palat reunalliseen uunivuokaan. Ripottele pinnalle hieman suolaa. Käsittele kasvikset. Puolita miniluumu- tai kirsikkatomaatit halutessasi. Halkaise purjosipuli ja huuhtele lehtien välit. Leikkaa purjosipuli ohuiksi suikaleiksi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Puolita paprika, poista siemenet ja leikkaa paprika sopiviksi suupaloiksi. Kuumenna oliiviöljy pannulla. Paista kasviksia hetki käännellen. Lisää joukkoon kuohukerma ja tomaatti-paprikapesto. Kiehauta.
Laita seos uunivuokaan kalapalojen päälle. Lisää joukkoon tuoretta basilikaa maun mukaan. Kypsennä 200 asteessa uunin keskiritilätasolla 20-30 minuuttia. Ripottele pinnalle parmesaanijuustoa lastuina ja koristele annos tuoreella basilikalla.

Tarjoa keitettyjen perunoiden tai riisin kanssa

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut: