Lohiseljanka

  • 15 min Työaika
  • 40 min Valmistusaika
  • Helppo Vaikeustaso
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

27 arvostelua. Keskiarvo: 3.7/5

Ei arvosteluja

Nevalan Peruna logo

Resepti kaupallisessa yhteistyössä Nevalan Peruna

Lohiseljanka on upea keitto, joka sopii arkiseen pöytään, mutta voit tarjota sitä myös juhlaruokana.
Helpota keiton valmistusta käyttämällä Nevalan perunan valmiita soppaperunoita. Kypsät kuutioidut perunat ovat käyttövalmiita sellaisenaan. Löydät vakuumiin pakatut perunakuutiot kaupan kylmähyllyltä.

Advertising information

Ainekset

6 annosta
  • 1½ l vettä
  • 1 sipuli
  • 2 porkkanaa
  • 100 g juuriselleriä
  • 700 g Nevalan Soppaperunoita
  • 2 laakerinlehteä
  • 2 kalaliemikuutiota TAI
  • 2 kasvisliemikuutiota
  • 10 maustepippuria
  • 10 mustapippuria
  • 700 g lohta, nahaton TAI
  • 700 g kirjolohta, nahaton
  • 70 g tomaattipyreetä
  • 2 rkl kaprismarjoja
  • 2 maustekurkkua
  • ½ sitruunan mehu
  • suolaa
Lisäksi:
  • smetanaa
  • kapriksia
  • tuoretta tilliä

Ohje

  • Laita vesi kattilaan ja kiehauta.
  • Kuori ja hienonna sipulit, kuori porkkanat ja selleri.
  • Leikkaa ne pieniksi kuutioiksi ja laita kiehuvaan veteen.
  • Lisää joukkoon laakerinlehdet, kala- tai kasvisliemikuutiot, mauste- ja mustapippurit.
  • Anna kiehua hiljalleen noin 10 minuuttia.
  • Lisää soppaperunat, kuutioitu lohi, tomaattipyree, hienonnetut kaprismarjat ja pieneksi kuutioidut maustekurkut.
  • Anna kiehua hiljalleen, kunnes kala on kypsää.
  • Purista joukkoon sitruunan mehua ja suolaa maun mukaan. Tarkista maku.
  • Tarjoa seuraksi smetanaa, kapriksia ja hienonnettua tilliä.

Kauppalista

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut: